En Comú Podem arriba a un acord de governabilitat amb el PSC, que posa les bases per a un futur govern compartit

L’acord inclou el desistiment de la tramitació de l’actual text del POUM, a més de compromisos pressupostaris per als exercicis 2019 i 2020

El grup municipal d’En Comú Podem Rubí ha signat avui un acord de governabilitat amb el PSC, que permet “començar a incidir en les polítiques que es fan a la ciutat i a la vegada posar les bases per a compromisos més amplis”, en paraules de la portaveu del grup, Ànnia García. L’objectiu d’aquest acord és poder incidir i assegurar polítiques d’esquerres transformadores a la ciutat, barrant el pas a la dreta de C’s, l’altre grup municipal amb tres regidors.

Es tracta d’un document que arriba en un moment en el que ECP es planteja explorar les possibilitats d’arribar a acords de govern amb el PSC, i amb l’aprovació de l’organització i reribucions municipals sobre la taula. “Malgrat que aquesta no és la nostra proposta de retribucions i que la trobem elevada, pensem que el benefici per a la ciutat és més important”. Així, els regidors d’ECP limitaran els seus salaris als màxims estipulats pels codis ètics de Catalunya en Comú i Podem.

Aquest acord compromet a les dues parts a una sèrie de mesures, immediates i de futur. La primera, és el desistiment de la tramitació del POUM, “tant per motius tècnics que hem explicat en campanya com per la manca del consens polític en una qüestió cabdal per a la ciutat”. L’acord passa per començar a treballar de forma immediata en un nou projecte de planificació i desbloquejar per altres vies actuacions concretes que no poden esperar a un nou POUM, actuacions en habitatge, activitat industrial i equipaments. Un altre punt de l’acord fa referència al Parc de Ca n’Oriol, un projecte aturat que ara “es treballarà des del consens, per arribar a una proposta de millora compartida i que tregui tot el profit possible a aquest espai”.

Una part important de l’acord de governabilitat és la inclusió de partides concretes per als pressupostos 2019 i 2020. Pel que fa a l’any en curs, es comprometen recursos perquè es puguin decidir en la Taula d’Urbanitzacions (300.000 euros) i s’inclou que el 2020 s’hi destini el 15% del total de les inversions. També hi ha 200.000 euros previstos per a actuacions a les zones d’esbarjo per a gossos, i uns 30.000 euros per fer estudis sobre la municipalització de les escoles bressol municipals externalitzades i el servei de recollida d’animals domèstics. I el compromís de dotar adequadament les places per al normal funcionament de l’Escola d’Art de la ciutat.

En aquesta mateixa línia d’inversions, el 2019 es disposarà dels recursos per executar els projectes amb més suports dels projectes participatius 2018: el Camí Verd a l’escola Rivo Rubeo, la reposició d’arbres morts als carrers de la ciutat, millores en el Parc de Ca n’Alzamora, i la instal·lació d’una xarxa d’aparcaments per a bicicletes. Projectes, tots ells, per aconseguir una ciutat sostenible i saludable.

L’acord de governabilitat planteja, també, un primer posicionament sobre les responsabilitats que ECP Rubí assumiria en el futur, en cas d’entrar al govern. “El compromís és que En Comú Podem puguem assumir, entre d’altres, les àrees d’habitatge, medi ambient i sostenibilitat i ciutadania”, explica García. Són àrees que permeten “treballar un Pla Local d’Habitatge per garantir l’accés de tothom a un habitatge digne; ser pioners en polítiques de transició energètica aprofitant a fons l’eina Rubi Brilla; i millorar els canals de participació de la ciutadania”.

El text complet de l’acord, aquí.

Deja una respuesta