En este momento estás viendo Posicionament d’En Comú Podem Rubí sobre la sentència del T.S.

Posicionament d’En Comú Podem Rubí sobre la sentència del T.S.

Posicionament d’En Comú Podem Rubí sobre la sentència del T.S.

 

1.- Manifestar la nostra indignació davant una sentència que ens sembla injusta i que genera un precedent de pèrdua de drets democràtics que no podem tolerar. I per la judicialització d’un conflicte polític que mai hauria d’haver arribat als tribunals.

2.- Creiem que l’1-O Catalunya va viure un moment històric, una mobilització popular no violenta i sense precedents, que malgrat això, NO va ser un referèndum, en no donar-se les garanties legals requerides.

– i recordem que en un estat de dret democràtic hem de ser curoses i responsables amb aquest marc de garanties.

– però en cap cas el líders civils d’aquestes mobilitzacions pacífiques haurien d’haver estat jutjats per delictes com el de sedició.

3.- Creiem que l’ús irresponsable que des de la institució de la Generalitat de Catalunya es va fer d’aquestes mobilitzacions ha afavorit la judicialització d’unes aspiracions que, tot i que NO compartim, són legítimes i compatibles amb un estat de dret democràtic.

– en tot cas, aquest ús irresponsable de la institució és l’únic que hauria d’haver estat jutjat, i fora del marc dels delictes de sedició.

4.- Trobem que la sentència és desproporcionada, com ho ha estat el període de presó preventiva dels acusats i acusades.

– per tant donarem suport als processos que es puguin plantejar per a l’alliberació de les persones condemnades, amb l’objectiu de normalitzar el diàleg polític a la nostra societat.

5.- Desitgem que les garanties que el nostre sistema judicial té es garanteixin a partir d’aquest moment, i recordem que la via judicial no està extingida i que queda el recurs al tribunal Constitucional i al Tribunal Europeu de Drets Humans.

6.- Reclamem que aquest conflicte polític s’abordi des dels espais del DIÀLEG polític, i que siguem prou madurs com a societat per obrir el debat sobre el nostre model d’estat i l’encaix de les diferents sensibilitats nacionals sense deixar ningú pel camí.

Deja una respuesta