En este momento estás viendo NOU SISTEMA TARIFARI DEL TRANSPORT PÚBLIC

NOU SISTEMA TARIFARI DEL TRANSPORT PÚBLIC

COMUNICAT ECP RUBI

NOU SISTEMA TARIFARI DEL TRANSPORT PÚBLIC

 

Des d’En Comú Podem Rubí considerem que les noves tarifes de l’ATM són una bona notícia, en tant que per primera vegada suposen una rebaixa que afavoreixin l’ús intensiu del transport públic, per sobre de l’ús ocasional. Un dels elements fonamentals és el concepte de “tarifa plana”, és a dir, com que el títol està pagat -i a un preu més assequible- davant les opcions l’usuari tria el transport públic.

 

Per tant, la proposta és un primer pas en la bona direcció, amb l’objectiu de reduir progressivament l’ús del vehicle privat, tot i que hi ha evidentment aspectes a millorar. El principal, el fet que el títol TCasual sigui unipersonal, ja que pot anar en detriment de l’ús del transport públic per a usuaris que viatgin en grup o família. Aquí el repte serà cercar un títol que ens equipari a les grans ciutats europees.

 

L’aposta d’ECP per seguir avançant en l’increment de la mobilitat sostenible passa per fer millores en el servei (amb més freqüències, més vehicles i més estacions); i de forma molt concreta per la TMobilitat, que no entenem perquè porta més de dos anys de retard en la seva posada en marxa. Aquest títol basarà el preu en funció de la distància del trajecte -mantenint les bonificacions en funció de l’ús- i per tant acabarà amb els greuges actuals del sistema de zones tarifàries.

Deja una respuesta