En este momento estás viendo El projecte de pantalles acústiques per Can Vallhonrat s’inclourà als pressupostos generals de l’estat

El projecte de pantalles acústiques per Can Vallhonrat s’inclourà als pressupostos generals de l’estat

Els pressupostos generals de l’estat de 2020 inclouran la dotació pressupostària per col·locar pantalles acústiques al barri de Can Vallhonrat. Així li va explicar divendres el director general de Carreteres del govern espanyol, Francisco Javier Herrero, a l’alcaldessa, Ana M. Martínez. Les pantalles acústiques han de reduir l’impacte sonor dels vehicles que circulen per l’AP7 i millorar la qualitat de vida dels veïns d’aquest barri.

“Dependrà dels pressupostos generals i de la seva aprovació. Ara esperem que se’ns faciliti el cronograma del projecte. No serà aviat, però marxem amb la bona notícia que la decisió de posar pantalles acústiques a Can Vallhonrat és ferma”, apunta la màxima responsable municipal, que assegura que “aconseguirem que es col·loquin i els veïns i veïnes de Can Vallhonrat deixaran de patir un soroll que és excessiu”.

Reivindicació històrica
Els veïns i veïnes de Can Vallhonrat fa anys que reclamen la instal·lació de pantalles acústiques al barri per minimitzar el soroll que emeten els vehicles que circulen per l’autopista AP-7, molt propera als habitatges.

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonat causats per l’AP-7. Entre altres, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d’actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d’aquesta via i reasfaltar-lo amb un material que redueix el soroll.

La màxima edil es va desplaçar a Madrid acompanyada del regidor de Projecció i projectes estratègics, Moisés Rodríguez, i el gerent de l’Ajuntament de Rubí, Jordi Núñez. (Notícia)

Deja una respuesta