En este momento estás viendo L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables

L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables

La societat municipal Proursa, que depèn de l’Ajuntament de Rubí, ha invertit 253.700 euros per adquirir tres habitatges per la via del tanteig i retracte. Dos dels pisos adquirits eren propietat del BBVA i l’altre de Criteria Caixa.

La compra dels tres pisos, que es va realitzar abans d’acabar el 2019 i estan situats en diferents barris, servirà per destinar-los a l’habitatge de tres famílies rubinenques en situació de vulnerabilitat residencial. Les persones entraran a viure als pisos en els propers dies a canvi d’un lloguer social: “Es tracta de la primera incorporació d’habitatges al parc públic de Rubí des del 2015. Això ens marca una línia de treball que hem de consolidar durant el mandat”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Ànnia García.

L’augment d’habitatges públics és una de les prioritats que s’ha marcat el Servei d’Habitatge per als propers anys i una de les vies per fer-ho és l’opció de tanteig i retracte, una mesura que preveu que les administracions siguin informades de l’operació de venda de tots els pisos provinents d’execucions hipotecàries per tal que puguin adquirir preferentment l’immoble per destinar-lo al lloguer social. També hi ha altres formes d’augmentar el parc públic d’habitatges, per exemple la construcció o la concertació de polítiques amb altres entitats públiques i privades.

Segons ha explicat l’Ajuntament, la intenció inicial era que el consistori pogués adquirir un quart habitatge, però l’entitat financera ja havia instal·lat una família sense haver-ho comunicat prèviament.

(Notícia)

Deja una respuesta