En este momento estás viendo El nou Pla d’Ordenació Urbanística es començarà a tramitar al març i estarà enllestit en cinc anys

El nou Pla d’Ordenació Urbanística es començarà a tramitar al març i estarà enllestit en cinc anys

L’equip de govern local, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem Rubí (ECP), ha anunciat que en el Ple del mes de març es desestimarà finalment el text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que els socialistes volien aprovar en el passat mandat i s’aprovarà l’inici de la tramitació d’un nou planejament de ciutat. Així ho han apuntat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la segona tinent d’alcalde, Ànnia García, en una roda de premsa aquest dimecres.

García ha explicat que el text refós, que es va començar redactar el 2005 i que no s’ha pogut tirar endavant, és un treball que ha quedat obsolet, ja que la ciutat ha canviat molt, i que a més no comptava amb un ampli consens polític. Per la representant dels comuns, aquest és el moment idoni per iniciar una nova redacció del POUM, ja que es podran incorporar les noves eines polítiques dels últims temps, com el decret 17/2019 de mesures urgents amb relació a l’habitatge de la Generalitat, el pla local de l’habitatge que s’està redactant o el pla de mobilitat del Vallès.

Per la seva banda, Ana M. Martínez ha assenyalat que el futur POUM intentarà aplegar el màxim consens polític amb la resta de forces polítiques i comptarà amb un procés de participació tant ciutadana com política.

La màxima responsable municipal ha apuntat que el document aprofitarà tota la feina tècnica que sigui vigent del text refós del pla que s’estava elaborant i que es redactarà tenint en compte els 17 objectius pel Desenvolupament Sostenible, assegurant que serà la primera ciutat que ho farà d’aquesta manera.

Martínez també ha explicat que es crearà una Oficina del POUM i una comissió mixta de direcció i seguiment del pla amb una part tècnica i una política. Cap a finals d’any es licitarà l’equip redactor que haurà d’elaborar el pla. Dins del plec de clàusules d’aquesta licitació, hi haurà el disseny del procés participatiu ciutadà. La previsió és que el nou pla estigui enllestit en uns cinc anys.

Modificacions puntuals
L’alcaldessa ha assenyalat que, mentre es redacta el nou POUM, el govern recorrerà a les modificacions puntals de planejament per poder fer front a les necessitats de la ciutat. “El planejament d’una ciutat no és una foto fixa, sinó dinàmica, i Rubí no pot aturar-se”, ha apuntat Martínez. En aquest sentit, la màxima responsable municipal ha explicat que aquestes modificacions puntuals aniran relacionades amb qüestions com l’habitatge, amb projectes econòmics o estratègics o necessitats urgents com l’ampliació del CAP Anton Borja, que amb l’actual planejament no pot créixer en alçada.

Notícia

Deja una respuesta