En este momento estás viendo ELS MUNICIPIS DEL VALLÈS OCCIDENTAL ABORDEN CONJUNTAMENT ELS REPTES EN HABITATGE

ELS MUNICIPIS DEL VALLÈS OCCIDENTAL ABORDEN CONJUNTAMENT ELS REPTES EN HABITATGE

La regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno, i diversos tècnics de l’àmbit han participat aquesta setmana en una reunió convocada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental per abordar les necessitats conjuntes i els reptes d’actuació dels municipis vallesans en matèria d’habitatge. En el marc d’aquesta trobada, s’ha acordat la realització d’un estudi d’abast comarcal que assenyali les problemàtiques actuals i determini les àrees prioritàries d’actuació.

Els diferents municipis presents a la reunió han posat en comú les accions que estan emprenent per millorar la situació de l’habitatge. Des de l’Ajuntament de Rubí, s’ha explicat que s’està treballant en un paquet d’incentius per a les persones propietàries que posin els seus pisos a lloguer a través del Borsa de Mediació i que s’han sol·licitat dues subvencions a la Diputació de Barcelona: una per a la reforma i rehabilitació d’habitatges, i una altra per a la compra de pisos ─emprada en la recent adquisició de tres habitatges per la via del tanteig i retracte. A més, Ànnia García Moreno ha informat que s’han iniciat els treballs per disposar aviat d’un Pla local d’habitatge “que ha fixar, per a un termini de sis anys, aquelles polítiques municipals actives en habitatge social que facilitin a la ciutadania l’accés una llar just i digna”.

La regidora també ha aprofitat la reunió per insistir en la importància de millorar la coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, especialment en tot allò referent a l’intercanvi d’informació. Una demanda que ja va traslladar personalment a la directora d’aquest ens, Judith Gifreu i Font, el passat mes de desembre.

Treball conjunt
A la trobada d’aquesta setmana, el vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental i conseller de Territori i Transició Ecològica, Carles Rodríguez Herencia, ha expressat la voluntat de “treballar conjuntament ja que les qüestions que afecten l’habitatge són comunes a molts dels municipis de la comarca i les decisions que es prenguin en un poden afectar el municipi veí”. Segons ha dit, la voluntat és impulsar una política d’habitatge compartida en qüestions bàsiques a partir de la consolidació d’aquest grup de treball conjunt.

Una de les preocupacions expressades pels municipis durant la reunió ha estat la dificultat per donar resposta a les sol·licituds d’ajuts al lloguer, com a conseqüència de la manca de finançament i dels canvis en la normativa d’adjudicació per part del Ministeri de Foment i l’Agència Catalana de l’Habitatge. Al conjunt de la comarca, s’han desestimat un 26% de les peticions d’ajuts.

El Ministeri de Foment ha anunciat dues noves convocatòries per a aquest 2020, que es posarien en marxa entre els mesos d’abril i maig. El Consell Comarcal s’ha compromès que, quan es facin oficials, donarà suport als ajuntaments a l’hora d’informar la ciutadania i que aquesta pugui aportar tota la documentació necessàries a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania.

Deja una respuesta