En este momento estás viendo L’AJUNTAMENT RETIRARÀ LES DARRERES PLAQUES AMB SIMBOLOGIA FRANQUISTA SITUADES EN EDIFICIS D’HABITATGES

L’AJUNTAMENT RETIRARÀ LES DARRERES PLAQUES AMB SIMBOLOGIA FRANQUISTA SITUADES EN EDIFICIS D’HABITATGES

L’Ajuntament de Rubí ha enviat una carta a les comunitats de propietaris d’onze edificis d’habitatges de la ciutat anunciant-los la pròxima retirada de les plaques amb simbologia franquista que romanen a les seves façanes. La substitució d’aquests elements dona compliment a la Llei de memòria històrica, 52/2007, de 26 de desembre, segons la qual les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra civil i de la repressió de la dictadura.

Rubí disposava de 36 plaques amb simbologia franquista ubicades en edificis d’habitatges. La majoria van ser substituïdes el 2012 però encara en resten algunes als carrers de Lumière, Miquel Servet, Lluís Ribas, Joan Maragall i Primer de Maig.

Mitjançant una carta, el Consistori informa els presidents i presidentes de les comunitats de propietaris afectades de la seva intenció de retirar aquests distintius i substituir-los per plaques merament identificaves, sense cap cost per al veïnat. Si en el termini de 30 de dies aquestes comunitats no responen per escrit manifestant-se en contra de l’actuació, l’Ajuntament entendrà que hi estan d’acord i procedirà a la substitució de la simbologia.

La retirada d’aquestes plaques és un dels compromisos adoptats per la Taula local de la memòria històrica, constituïda ara fa un any. Més enllà d’aquests elements, Rubí no conserva cap carrer o plaça amb nomenclatura vinculada al franquisme.

Amb la substitució d’aquestes últimes plaques donarem compliment a la llei però, sobretot, farem un acte de justícia cap a les persones represaliades durant la Guerra civil i el franquisme”, ha subratllat el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro Cano.

Notícia

Deja una respuesta