En este momento estás viendo La senzilla recepta per fer gel desinfectant de mans a casa

La senzilla recepta per fer gel desinfectant de mans a casa

El gel desinfectant s’ha convertit en un dels productes estrella. La crisi del coronavirus ha disparat la demanda d’aquest producte, recomanat per les autoritats sanitàries com una mesura efectiva per evitar el contagi, i cada vegada és més complicat trobar-ne a les farmàcies. I, quan sí que queden existències, el preu pot ser que estigui pels núvols.

La solució a la falta d’existències a Itàlia, principal focus del Covid-19 a Europa, ha vingut d’una recepta casolana, que s’ha divulgat a diversos mitjans escrits, a les xarxes i fins i tot a la televisió. Una recepta, a més, amb un origen oficial i respectable al màxim: la recomana la mateixa Organització Mundial de la Salut des de fa almenys una dècada.

1

Els ingredients

Per elaborar 200 ml de gel desinfectant casolà calen:
– 135 g d’alcohol etílic de 96%
– 8 g d’aigua oxigenada
– 4 g de glicerina
– 22 g d’aigua destilada (o prèviament bullida i refredada)

2

El procés

Simplement cal barrejar tots els ingredients, deixar-los reposar 72 hores i conservar-los en un envàs adequat. Per mesurar les quantitats, es poden pesar els diferents ingredients o recórrer a un recipient mesurador.

3

Les precaucions

– No és recomanable usar alcohol de neteja ni de cremar

– Aquest gel desinfectant casolà és un producte tòxic que no es pot ingerir, i cal emmagatzemar-lo lluny dels infants.

– També cal recordar que l’alcohol és un producte extremadament inflamable i que, per tant, la preparació s’ha de fer lluny de la calor i -òbviament- de les flames. També és molt volàtil, per la qual cosa s’ha de conservar tapat.

Les autoritats sanitàries recalquen, no obstant, que rentar-se les mans amb aigua i sabó és suficient per prevenir el coronavirus. El gel desinfectant, en aquest sentit, seria útil només en situacions on no tenim forma de rentar-nos les mans.

El químic italià Dario Bressanini ha divulgat igualment la recepta al seu canal de Youtube, que ja ha tingut més de 300.000 visites en només quatre dies.

Deja una respuesta