En este momento estás viendo Certificat autoresponsable de desplaçaments

Certificat autoresponsable de desplaçaments

El Departament d’interior està distribuint a través del seu web  un certificat perquè aquelles persones que surten a treballar, comprar o cuidar persones depenents puguin acreditar que l’activitat que realitzen està autoritzada. No és un document obligatori però sí recomanable perquè facilitarà la gestió si la Policia Local o els Mossos d’Esquadra ens ho demanen.

El document entra en vigor aquest dilluns 23 de març,  es pot omplir de forma senzilla a mà i els cossos de seguretat també disposaran d’exemplars per aquells que ho demanin. Si no el portem no ens multaran però haurem de justificar que el nostre desplaçament s’ajusta als supòsits que permet el decret de declaració de l’estat d’alarma que va entrar en vigor ara fa una setmana (vegeu notícia). No és necessari per sortides del domicili curtes com anar a llençar les escombraries o a passejar el gos. Es tracta d’un certificat autoresponsable. És a dir, una mena de declaració jurada. N’hi haurà prou amb la nostra signatura però la seva manipulació, és a dir mentir sobre el nostre desplaçament, pot ser objecte de multa.

Si teniu un certificat de la vostra empresa per anar a treballar cal que porteu els dos documents.

Si vols descarregar-te el document, entra en aquest enllaç.

Notícia

Deja una respuesta