En este momento estás viendo Les 11 mesures que s’han adoptat a Rubí pel coronavirus

Les 11 mesures que s’han adoptat a Rubí pel coronavirus

Des del passat 12 de març, l’Ajuntament de Rubí ha anat prenent una sèrie de mesures a nivell municipal per intentar minimitzar el risc de contagi del coronavirus entre els seus ciutadans. Després del decret d’estat d’alarma, les mesures s’han anat intensificant, i són altres administracions les que han dictat aquestes noves normes de convivència.

Serveis mínims a l’Ajuntament de Rubí

Rubí va suspendre, l'11 de març, tots els esdeveniments programats amb concentració de persones, i l'endemà, el tancament de tots els equipaments municipals, establint un funcionament únicament amb cita prèvia per a aquells que fossin inajornables i imprescindibles. A partir del 20 de març, les oficines amb atenció ciutadana deixaran d'atendre de manera presencial .  Així funcionaran els serveis mínims de l'Ajuntament mentre estigui vigent l'estat d'alarma .

Rubí va suspendre, l’11 de març, tots els esdeveniments programats amb concentració de persones, i l’endemà, el tancament de tots els equipaments municipals, establint un funcionament únicament amb cita prèvia per a aquells que fossin inajornables i imprescindibles. A partir del 20 de març, les oficines amb atenció ciutadana deixaran d’atendre de manera presencial.
Així funcionaran els serveis mínims de l’Ajuntament mentre estigui vigent l’estat d’alarma.

2

La zona blava, gratuïta

Des del 14 de març i fins que estigui vigent l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Rubí no cobrarà el servei de zona blava perquè les persones no hagin de sortir a moure el cotxe. La zona taronja tampoc funcionarà durant aquest període.

Des del 14 de març i fins que estigui vigent l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Rubí no cobrarà el servei de zona blava perquè les persones no hagin de sortir a moure el cotxe. La zona taronja tampoc funcionarà durant aquest període.

3

Aturada l’activitat dels òrgans de govern

El dilluns 16 de març es va anunciar la suspensió de totes les activitats dels òrgans de govern mentre duri l'estat d'alarma. Així, durant aquest període no hi haurà plens, ni Comissions Informatives, ni Juntes de Govern Local.

El dilluns 16 de març es va anunciar la suspensió de totes les activitats dels òrgans de govern mentre duri l’estat d’alarma. Així, durant aquest període no hi haurà plens, ni Comissions Informatives, ni Juntes de Govern Local.

4

Aturada del pagament dels impostos municipals

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, va anunciar l'aturada del pagament de totes les taxes, impostos i tributs municipals durant la vigència de l'estat d'alarma, a més d'una ampliació del fons de contingència en 100.000 euros (de 150.000 a 250.000).

L’alcaldessa, Ana Maria Martínez, va anunciar l’aturada del pagament de totes les taxes, impostos i tributs municipals durant la vigència de l’estat d’alarma, a més d’una ampliació del fons de contingència en 100.000 euros (de 150.000 a 250.000).

5

El bus urbà redueix freqüències i capacitat

L'autobús urbà de Rubí funciona, des de dijous 19 de març, amb menys freqüència de l'habitual, i amb una ocupació màxima d'un terç de la seva capacitat. També han modificat els seus horaris els busos interurbans, i el servei d'FGC.  Consulta els horaris dels busos mentre duri l'estat d'alarma . Consulta els horaris dels FGC mentre duri l'estat d'alarma .

L’autobús urbà de Rubí funciona, des de dijous 19 de març, amb menys freqüència de l’habitual, i amb una ocupació màxima d’un terç de la seva capacitat. També han modificat els seus horaris els busos interurbans, i el servei d’FGC.
Consulta els horaris dels busos mentre duri l’estat d’alarma.
Consulta els horaris dels FGC mentre duri l’estat d’alarma.

6

Els paradistes del Mercat Municipal fan comandes prèvies via whatsapp o telèfon

L'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal ha posat en marxa aquesta setmana un servei de comandes via whatsapp per evitar que es produeixin aglomeracions i cues a l'equipament.

L’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal ha posat en marxa aquesta setmana un servei de comandes via whatsapp per evitar que es produeixin aglomeracions i cues a l’equipament.

7

Sancions de la policia local

Des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, la policia local i els Mossos d'Esquadra sancionen aquelles persones que incompleixin les mesures establertes en el decret. Fins el 18 de març al migdia, els agents locals han interposat vuit denúncies . Què es pot fer i què no a Catalunya amb l'estat d'alarma?  Et passa pel cap saltar-te l'estat d'alarma? Aquestes són les sancions que et poden caure

Des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, la policia local i els Mossos d’Esquadra sancionen aquelles persones que incompleixin les mesures establertes en el decret. Fins el 18 de març al migdia, els agents locals han interposat vuit denúncies.
Què es pot fer i què no a Catalunya amb l’estat d’alarma?
Et passa pel cap saltar-te l’estat d’alarma? Aquestes són les sancions que et poden caure

8

S’ajorna la Selectivitat

 S'ajorna la selectivitat pel coronavirus.
9

S’ajorna la preinscripció escolar

 S'ajorna la preinscripció escolar pel coronavirus.
10

Targetes moneder per garantir els àpats dels alumnes amb beca menjador

Tots aquells alumnes que gaudien d'una beca menjador tindran garantits els àpats gràcies a un sistema ideat pel Departament d'Afers Socials i de Salut, el Consell Comarcal i els ajuntaments, amb la col·laboració d'una entitat bancària: rebran targetes moneder precarregades amb l'import de la prestació que haurien d'haver rebut durant el temps que duri el tancament de les escoles. A Rubí, es distribuiran entre el 23 i el 25 de març a cada família.

Tots aquells alumnes que gaudien d’una beca menjador tindran garantits els àpats gràcies a un sistema ideat pel Departament d’Afers Socials i de Salut, el Consell Comarcal i els ajuntaments, amb la col·laboració d’una entitat bancària: rebran targetes moneder precarregades amb l’import de la prestació que haurien d’haver rebut durant el temps que duri el tancament de les escoles. A Rubí, es distribuiran entre el 23 i el 25 de març a cada família.

11

S’anul·la l’horari de càrrega i descàrrega de l’illa de vianants

L'Ajuntament ha anul·lat, mentre duri l'estat d'alarma, l'horari de càrrega i descàrrega a l'illa de vianants perquè els transportistes que abasteixen de productes els comerços hi puguin accedir sense limitacions.

L’Ajuntament ha anul·lat, mentre duri l’estat d’alarma, l’horari de càrrega i descàrrega a l’illa de vianants perquè els transportistes que abasteixen de productes els comerços hi puguin accedir sense limitacions.

Deja una respuesta