En este momento estás viendo L’Escola d’Art i Disseny ofereix vídeos de manualitats per infants i joves per fer a casa

L’Escola d’Art i Disseny ofereix vídeos de manualitats per infants i joves per fer a casa

L’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) està tancada des del 13 de març, quan es va decretar el confinament. Els professors dels cicles formatius estan fent un seguiment en línia dels alumnes per tal que continuïn, en la mesura del possible, amb els seus estudis, però en el cas dels tallers pels més petits i dels joves d’expressió creativa s’ha posat en marxa una iniciativa per tal d’oferir-los suport a distància.

Els professors de l’escola proposaran diversos tutorials per fer manualitats a través del Canal de Youtube Art EdRa (https://www.youtube.com/channel/UC4xU9MCqgAv39slWWY7CQGg). La idea és oferir dos vídeos setmanals perquè les famílies puguin posar-los en pràctica a casa durant el confinament. Aquesta iniciativa no està restringida únicament als alumnes de l’escola munici

pal, sinó que tots els rubinencs hi poden accedir.

També es faran píndoles per al taller de ceràmiques, també obertes a tothom, tot i que es tracta d’un treball més específic per als alumnes.

Algunes entitats ens havien demanat que féssim alguna cosa perquè poguessin ajudar”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, qui ha posat l’èmfasi en la necessitat de proveir les persones que estan treballant en primera línia dels equips adequats per protegir-les del virus. Els articles més necessaris són mascaretes, guants de làtex o nitril, ulleres especials de protecció, pantalles facials, bates, equips de protecció impermeables tipus granota o bus, gel hidroalcòholic, sabó especial i altre material sanitari que pugui ser útil. Aquelles persones que no disposin d’aquest tipus de productes també poden contribuir a la campanya amb donacions econòmiques, que es faran servir per adquirir allò que sigui més urgent i per ajudar la ciutadania més vulnerable.

Per fer una donació de material, cal adreçar un correu a  o bé trucar al telèfon 637 830 901. Les donacions econòmiques s’han de fer a través del compte ES68 0081 0014 0000 0176 1482 (Banc Sabadell) especificant el concepte “Donació benèfica AJRUBI COVID 19”. En tot moment, l’Ajuntament garantirà la transparència en la gestió del material i els diners aportats per la ciutadania.

La iniciativa s’inspira en l’esperit solidari que ha demostrat històricament la ciutat de Rubí en moments d’especial dificultat, com ara la rierada del 1962, i apel·la a la necessitat de mantenir la unitat enfront d’una crisi sense precedents que, més enllà de posar en risc la salut de les persones i tensionar el sistema sanitari, ha atacat tota l’estructura vital del municipi.

Primeres donacions
La campanya Gràcies, Rubí ha arrencat aquest diumenge i l’Ajuntament ja ha començat a rebre les primeres donacions, tant de material com econòmiques. L’empresa RobinHat ha fet lliurament de 250 mascaretes FFP1, la perruqueria Santi Gallego ha donat 250 parells de guants, Sweet Doggy altres 200, Esther Boltà Perruqueria Canina ha lliurat 40 parells de guants i 80 mascaretes, i un treballador de Continental que es vol identificar amb el nom de Michal ha aportat 15 màscares protectores.

Pel que fa a les donacions econòmiques, l’Associació de Veïns de la Zona Nord ha fet entrega de 3.000 €, l’Associació de Veïns de Can Fatjó n’ha lliurat 2.000 € i el grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha aportat 6.000 €.

L’artista rubinenca Anna Tamayo Ymbert també ha estat una de les primeres a voler contribuir a la campanya Gràcies, Rubí amb la donació de quatre obres perquè es puguin vendre amb finalitat solidària. Es tracta dels següents quadres:

Notícia

Deja una respuesta