En este momento estás viendo Tasques de neteja especials a la via pública de Rubí per fer front al coronavirus

Tasques de neteja especials a la via pública de Rubí per fer front al coronavirus

L’Ajuntament de Rubí informa que s’ha intensificat la neteja dels carrers de la ciutat per fer front al coronavirus i que properament entrarà en funcionament un camió cisterna que netejarà tant el nucli urbà com les urbanitzacions i els polígons industrials. Des del consistori asseguren que algunes de les mesures ja s’estan executant i d’altres en posaran en marxa en els propers dies.

Segons expliquen, actualment hi ha dues hidronetejadores que treballen en torn de matí i tarda desinfectant els contenidors de la ciutat. Tenint en compte que al municipi hi ha unes 440 ubicacions de contenidors, es calcula que en una setmana es poden netejar totes, incloses les situades a les urbanitzacions. Aquest equip utilitza un producte de desinfecció que es fa servir habitualment per a la neteja interior de contenidors., prestant especial atenció a les manetes dels contenidors de les fraccions de rebuig i d’orgànica, que són els que s’han de manipular per obrir-los i poder llençar la bossa.

Pel que fa a la neteja viària, al matí està operatiu un equip dual (escombradora amb perxa) que es fa servir per tractar la legionel·la, i que desinfecta voreres i carrers. La voluntat del consistori és que aquest equip dual també treballi en torn de tarda.

Aquest divendres s’ha posat en funcionament un nou equip format per quatre operaris, que duen a terme tasques de desinfecció de bancs i altre mobiliari urbà en torns de matí i tarda. Un dels operaris és l’encarregat de conduir la furgoneta amb un dipòsit ple d’aigua clorada i de proveir les motxilles de fumigació que la resta de personal porta a l’esquena. Aquest equip iniciarà la seva tasca en aquells barris amb més densitat de població, com ara Ca n’Oriol, la Zona Nord, Les Torres, la Zona Progrés, el 25 de Setembre, Can Fatjó i El Pinar. A hores d’ara s’està acabant de confeccionar la programació d’aquest equip.

Dilluns, previsiblement, també entrarà en servei un camió cisterna per netejar matí i tarda el nucli urbà i les urbanitzacions, i de nit la intenció és que cobreixi els polígons industrials.

Notícia

Deja una respuesta