En este momento estás viendo EL BUS URBÀ DE RUBÍ SERÀ GRATUÏT TEMPORALMENT A PARTIR D’AQUEST DIJOUS PER AFAVORIR LA MOBILITAT DE LES PERSONES QUE COBREIXEN ACTIVITATS ESSENCIALS

EL BUS URBÀ DE RUBÍ SERÀ GRATUÏT TEMPORALMENT A PARTIR D’AQUEST DIJOUS PER AFAVORIR LA MOBILITAT DE LES PERSONES QUE COBREIXEN ACTIVITATS ESSENCIALS

El bus urbà de Rubí serà gratuït entre el 2 i el 9 d’abril per facilitar la mobilitat de les persones que treballen prestant serveis essencials en la contenció de la Covid-19. L’Ajuntament de Rubí i Avanza, l’operador del servei de RubiBus, se sumen així a la decisió adoptada aquest dimecres per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona.

La gratuïtat del transport públic urbà estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població durant l’emergència pel coronavirus.

A banda del servei d’autobús urbà de Rubí, la mesura també inclou el servei de Metro, TRAM, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies de Catalunya de la província de Barcelona, els busos de TMB, els busos metropolitans de l’AMB, els de la direcció General de Transports i Mobilitat i els de la resta de municipis adscrits a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), com és el cas de Rubí.

Aquesta decisió s’ha adoptat amb l’objectiu de reconèixer l’esforç particular de les persones que presten serveis essencials per al sosteniment de la societat en aquests moments de crisi sanitària i amb la voluntat de minimitzar els riscos de contagi, ja que no s’hauran de validar els títols. A nivell operacional, i igual que a la resta de municipis titulars del transport urbà, s’ha optat per desactivar la validació dels tiquets per part de les persones usuàries i fer les entrades i sortides del bus únicament per la porta central. Per tal de comptabilitzar el passatge, el o la conductora emetrà un bitllet senzill (sense cost) que guardarà sense lliurar-lo a l’usuari.

Nova reducció de les freqüències
Tenint en compte la davallada d’usuaris de RubiBus d’aquests darrers dies, en consonància amb les mesures de confinament decretades, a partir d’aquest dijous s’aplica una segona reducció del servei de transport urbà de Rubí ─la primera va entrar en vigor el 19 de març, adaptant els horaris a la situació d’emergència sanitària i a la restricció de mobilitat que estableix l’estat d’alarma a causa de la Covid-19─. El 16 de març, la pèrdua de viatgers va ser del 86% respecte al que és habitual, mentre que aquest dimecres la xifra va arribar fins al 94%.

Tal com estableix l’Ordre TMA/306/2020, publicada el 30 de març al BOE, l’oferta a partir d’aquest dijous serà similar a la del cap de setmana. Així, es passa de les 413 expedicions en horari habitual a les 236 en aquesta segona reducció de freqüències ─aquests darrers dies, amb la primera modificació d’horaris, es feien 266 expedicions diàries─. Aquesta oferta té en compte el límit d’un terç de la capacitat dels vehicles. Tot i l’ajust, RubiBus manté cobertura i horaris a totes les franges diàries i a totes les línies. Concretament, les freqüències de pas de les diferents línies seran les següents: L1 – 60’, L2 – 60’, L3 – 64’, L4 – 48’, L5 – 48’, L6 – 30’ (horari parcial matí i tarda) i L7 – 60’. La reducció en relació a un dia laborable normal serà del 43% (la primera reducció va ser del 35%).

Als autobusos i parades es continuen duent a terme unes tasques de neteja i de desinfecció especials diàries. I cal recordar que l’ocupació màxima dels vehicles es manté fixada al 33% per mantenir la distància entre persones usuàries i evitar contagis.

Notícia

Deja una respuesta