En este momento estás viendo LA UME DESINFECTA A RUBÍ RESIDÈNCIES DE GENT GRAN, EL MERCAT MUNICIPAL I LES ENTRADES DELS CAP

LA UME DESINFECTA A RUBÍ RESIDÈNCIES DE GENT GRAN, EL MERCAT MUNICIPAL I LES ENTRADES DELS CAP

Dues dotaciones de la Unitat d’Emergències de l’Exèrcit (UME) realitza tasques de neteja i desinfecció a Rubí. El consistori ha demanat el suport d’aquesta unitat de les forces armades perquè doni suport al servei local de neteja en espais d’alta concentració de persones considerades especialment vulnerables en cas de contagi de la Covid-19: residències de persones grans i centres d’atenció primària. La UME disposa de material i equipament específic que els permet donar servei de manera especialitzada, complementant així l’esforç del propi servei municipal.

Un total de 50 efectius de la UME desinfecten aquest dijous totes les residències de gent gran del municipi, menys la residència Amanecer on el consistori ja va contractar una empresa privada per desinfectar-la a fons aquest dimarts. “A les residències de gent gran ha estat més difícil trencar la cadena de contagi i és un col·lectiu especialment vulnerable per l’edat i per les patologies associades a l’edat. Necessitàvem aquesta desinfecció a fons i per això ho vam demanar a la UME”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. També està previst que es netegin a fons les entrades i els accessos als tres centres d’atenció primària de la ciutat ja que el Departament de Salut assegura que l’interior d’aquests equipaments ja segueix els protocols de neteja i desinfecció corresponents als centres sanitaris. El consistori també ha demanat a la UME que netegi a fons el Mercat Municipal.

La UME dona suport al servei municipal de residus que ha intensificat i especialitzat la neteja viària de la ciutat, inclosa la dels contenidors que hi ha repartits pel municipi, amb l’objectiu de prevenir contagis de coronavirus (Covid-19).

Fins a una vintena de municipis de Catalunya han demanat suport a la UME, entre ells, Sabadell, Badalona, Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Sant Vicenç dels Horts i Mollet.

Notícia

Deja una respuesta