En este momento estás viendo Llibreries Obertes o com donar futur a les llibreries de proximitat

Llibreries Obertes o com donar futur a les llibreries de proximitat

S’acosta Sant Jordi i malgrat que s’ha proposat una data alternativa per celebrar-ho el pròxim 23 de juliol, a la web llibreriesobertes.cat és possible adquirir un llibre en català de forma online a la llibreria de capçalera, que rebrà íntegrament l’import de la compra i recollir-lo quan tornin a apujar la persiana.

És el cas de Gràfiques Ventura, L’Ombra, Racó del Llibre i Lectors, al tren!, que formen part d’aquesta iniciativa per donar futur a les llibreries de proximitat, i que compta amb el suport d’editors, autors, llibreries, entitats i periodistes de la cultura i agents del sector.

Celebració de Sant Jordi el 23 de juliol

El Gremi de Llibreters dona per fet que la celebració del Sant Jordi alternatiu, el 23 de juliol, serà «diferent» a l’original i que la facturació del dia no s’aproparà a la d’un any normal. Amb la data del Sant Jordi alternatiu ja consensuada pels diversos actors implicats -representats per la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes-, toca ara dissenyar com serà aquesta inusual celebració del Dia del Llibre en ple estiu i tres mesos més tard de l’habitual.

Des del Gremi de Llibreters, tenen clar que no serà un Sant Jordi «normal» més enllà de la data, i sempre a l’espera de l’aprovació de la Generalitat en funció de la situació de la crisi sanitària del coronavirus.

Mentrestant, el Gremi s’ha sumat a les iniciatives diverses que estan animant a celebrar el Sant Jordi en confinament el dia 23 d’abril. En concret, dimarts van llençar la proposta que la gent surti a les finestres, balcons o terrats a llegir en veu alta, primer a les dotze del migdia i després a les sis de la tarda. Els llibreters volen que aquesta acció (#llibresalaire) culmini amb un aplaudiment solidari amb els llibreters.

Notícia

Deja una respuesta