En este momento estás viendo El grup municipal d’En Comú Podem realitza aportacions econòmiques a ASAV i Ecobòdum amb els excedents de sou dels càrrecs electes

El grup municipal d’En Comú Podem realitza aportacions econòmiques a ASAV i Ecobòdum amb els excedents de sou dels càrrecs electes

Els membres del grup municipal d’En Comú Podem Rubí apliquen, des de la seva entrada al govern les limitacions salarials que contemplen els codis ètics de Comus i de Podem. Les dues organitzacions van decidir que els excedents de sou dels membres electes es destinarien a entitats de la ciutat: “La voluntat era atorgar aquests imports a projectes concrets, però donada la situació d’emergència, les donacions es faran en genèric a les entitats triades”, explica Elena Montesinos, portaveu de la Coalició d’En Comú Podem.

Així, amb els excedent generats en sis mesos, s’han donat 2.100 euros a l’entitat ASAV i, en els propers dies, altres 2.100 euros a l’entitat Ecobòdum. “Les executives de Podem i Comuns han pres aquestes decisions atenent a la tasca que aquestes entitats esta realitzant en el marc de l’emergència”, apunta Montesinos, “i esperem que en els propers mesos la decisió sobre aquestes donacions es pugui prendre de forma oberta i participativa”.

Els límits de sou de Podem i Comuns són de 3 i 3,5 vegades l’SMI, respectivament, el que suposa en total un excedent de sou acumulat dels tres regidors de 8.400 euros l’any. Aquest import s’anirà donant de forma periòdica a diferents entitats del municipi.

 

Donació de les aportacions de grup

A banda d’aquesta aportació, el Consell de Coalició d’En Comú Podem a Rubí va decidir fer una aportació al fons de donacions destinades a l’actuació davant l’emergència de la COVID-19. En concret, el grup ha renunciat al 50% de l’import total corresponent als mesos d’abril, maig i juny. En total, 4.275 euros.

“Els fons rebuts en aquest concepte són finalistes per cobrir les despeses de l’acció política de la formació, i la situació de confinament limita la major part d’actuacions”, explica la portaveu de la Coalició. En tot cas, questa mesura “no respon a una mancança de recursos per part del pressupost municipal”, sinó que obeeix a la voluntat de contribuir solidàriament a una causa comuna tal com fan, de diverses maneres, moltes persones i col·lectius de la nostra ciutat.

 

Rubí, 29 d’abril de 2020

Deja una respuesta