En este momento estás viendo TENS DRETS ENERGÈTICS: NO ET QUEDIS A LES FOSQUES

TENS DRETS ENERGÈTICS: NO ET QUEDIS A LES FOSQUES

L’accés als subministraments energètics bàsics de llum, aigua i gas és un dret de la ciutadania. La pobresa energètica és la incapacitat de mantenir l’habitatge en condicions adequades de temperatura a un preu just. Té a veure amb l’accés als subministraments bàsics i amb les dificultats per assumir les despeses que se’n deriven.

Les principals causes de la pobresa energètica són:

  • La poca qualitat de l’habitatge
  • L’elevat preu de l’habitatge
  • Els preus de l’energia

Les conseqüències principals són:

  • L’endeutament familiar
  • El deteriorament de la salut física i mental
  • La degradació dels edificis
  • L’increment de la contaminació

L’Ajuntament de Rubí defensa els drets energètics de la ciutadania i combat la pobresa energètica a través del projecte Rubí Brilla, el Servei d’Habitatge i l’Àrea de Serveis Socials. Des de 2016, aquests tres serveis formen la Comissió sobre pobresa energètica, que treballa de la mà d’entitats socials i ciutadanes.

 

T’AJUDEM A ESTALVIAR EN LA FACTURA DE LA LLUM!

Si estàs en alguna d’aquestes situacions, et podem ajudar. Les subministradores no poden deixar-te a les fosques si et trobes en situació de vulnerabilitat.

Si no t’identifiques amb cap d’aquests perfils, també et pots afegir als tallers de factura elèctrica o acostar-te al servei de finestreta energètica per estalviar fins a un 50% de la factura de la llum. Aquí trobaràs les pròximes dates disponibles.

Com et podem ajudar? Busca’t i informa’t! Icona PDF

Font 

Deja una respuesta