En este momento estás viendo L’Ajuntament requalificarà terrenys públics buits per destinar-los a habitatge públic

L’Ajuntament requalificarà terrenys públics buits per destinar-los a habitatge públic

L’Ajuntament té previst requalificar terrenys públics buits pensats per a equipaments i destinar-los a habitatge públic. Es tracta d’una opció que permet el Decret de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge de la Generalitat. La idea és explorar algun tipus de fórmula de gestió cooperativa o col·laboració amb entitats per a les futures vivendes.

La regidora d’habitatge, Ànnia Garcia, ha avançat la proposta aquest dissabte en un debat d’Habitatge organitzat pels Comuns del Vallès Occidental en el qual l’han acompanyat la consellera comarcal d’Habitatge, Mar Sempere, i l’arquitecta urbanista Núria Colomé.

La idea seria aprofitar el nou decret per modificar l’ordenament urbanístic vigent (el PGOU de 1987, a falta d’un nou POUM) i requalificar terrenys buits de l’Ajuntament on estaven previstos equipaments generals per dedicar-los a allotjament dotacional. Aquesta categoria inclou tant l’habitatge públic com els recursos d’emergència residencial.

El projecte estaria aparentment en una fase molt inicial, i la regidora reconeix la «complexitat jurídica» del procediment, però s’estaria treballant ja en el format que tindrà. Segons Garcia, es volen explorar fórmules alternatives a la construcció directa de promocions d’habitatge públic. Així, s’està sospesant la possibilitat de treballar a través d’una cooperativa o d’arribar a algun tipus de conveni amb les entitats socials.

La regidora també ha avançat que el servei Rubí Brilla treballa en una prova pilot d’habitatge col·laboratiu. La idea seria incidir en un immoble de les urbanitzacions que estigui infrautilitzat per la seva gran mida: l’Ajuntament pagaria el cost d’una reforma per millorar-ne l’eficiència energètica a canvi que els propietaris en cedeixen una part per habitatge públic. El model encara està per determinar, però entre les opcions que s’hi treballen hi ha el lloguer social obert a la ciutadania o destinar aquesta part de la vivenda a famílies que requereixin un habitatge d’emergència.

Font

Deja una respuesta