En este momento estás viendo ES CONVOCA LA PRIMERA MESA PEL DRET A L’HABITATGE D’AQUEST MANDAT

ES CONVOCA LA PRIMERA MESA PEL DRET A L’HABITATGE D’AQUEST MANDAT

La Mesa pel Dret a l’Habitatge ha celebrat aquest dimecres la primera sessió d’aquest mandat. La trobada, presidida per la regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, ha reunit representants dels grups municipals, membres del Sindicat del Lloguer de Rubí, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Rubí, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Les Torres i Càritas, així com un grup de veïns i veïnes del carrer de Magallanes.

Aquesta primera sessió del mandat ha servit per presentar a les persones assistents el procés d’elaboració del Pla local d’habitatge, que s’encetarà properament amb l’objectiu d’establir les polítiques d’habitatge de l’Ajuntament per als propers sis anys. Tal com s’ha explicat a la reunió, aquest treball comptarà necessàriament amb la implicació de la Mesa que, entre d’altres, serà fonamental per definir el procés de participació ciutadana vinculat al pla.

Durant la sessió d’aquest dimecres, també s’ha abordat la necessitat de replantejar el funcionament i els objectius d’aquest òrgan consultiu perquè pugui tenir més incidència en les polítiques d’habitatge municipals. De moment, s’ha acordat que a la propera trobada es compartiran dades sobre la situació d’emergència habitacional a Rubí i que es començarà a redactar un nou pla de treball de la Mesa.

Les persones presents a la reunió també han sol·licitat al Consistori que obri les convocatòries a representants de la Generalitat de Catalunya i dels jutjats, així com altres agents relacionats amb la problemàtica de l’habitatge.

De cara al 2020, la regidora Ànnia Garcia Moreno ha avançat a la Mesa la voluntat del Servei d’Habitatge “d’actuar més enllà de l’emergència habitacional i dissenyar polítiques que garanteixin l’accés de la ciutadania a un habitatge digne i assequible. En aquesta línia, haurem d’abordar totes les accions al nostre abast per recuperar habitatge que està en desús actualment”.

Veïnat afectat pels fons voltor
La Mesa pel Dret a l’Habitatge d’aquest dimecres ha comptat excepcionalment amb la participació d’un grup de veïns i veïnes del carrer Magallanes afectats pel fons voltor Optimum. Aquestes persones, que s’enfronten a pujades dels seus contractes de lloguer d’entre un 40% i un 100%, han demanat el suport de l’Ajuntament en el procés de negociació amb l’empresa propietària del seu immoble. Des del Consistori s’ha adoptat el compromís d’acompanyar-los juntament el Sindicat del Lloguer de Rubí.

Font

Deja una respuesta