En este momento estás viendo EL 18È CURS DE COOPERACIÓ I SOLIDARITAT INTERNACIONAL ABORDA EL DRET DE MOBILITAT DE LES PERSONES

EL 18È CURS DE COOPERACIÓ I SOLIDARITAT INTERNACIONAL ABORDA EL DRET DE MOBILITAT DE LES PERSONES

El 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de novembre a l’edifici Rubí Forma. Es tracta d’un seguit de xerrades i debats impulsats des de l’entitat Rubí Solidari amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí.

Aquest dimarts al matí, s’ha presentat el programa d’activitats que, com ha dit el president de l’entitat, Josep Ma Pijuan Utges, “tenen voluntat de formació i informació”.

El regidor de Ciutadania i Cooperació, Pau Navarro Cano, ha participat a la presentació. Navarro ha felicitat l’entitat rubinenca per la seva trajectòria de 25 anys i ha destacat la solidesa del curs “És la 18a edició, això vol dir que ja és un curs adult, madur, que està implantat a la ciutat i que hi ha molt treball consolidat i molta feina feta”. A més, el responsable de Cooperació ha destacat “la diversitat de punts de vista d’un mateix fet” que aporta el curs.

La periodista Anna Palou i el regidor Pau Navarro seran els encarregats de posar en marxa el curs divendres 22 a les 19h i donar pas a la primera xerrada: Per què hem de parlar de racisme? Claus per ser una bona aliada antiracista, a càrrec de Natalia Desmesura del col·lectiu Afroféminas.

Dissabte és el dia més complet del curs amb activitat matí i tarda. A les 9.30h, el membre de la comissió jurídica d’StopMareMortum Dídac Amat pronunciarà la xerrada Polítiques Europees d’Immigració i Asil. A les 11.15h, la professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Susana Borràs, prendrà el relleu amb la xerrada Refugiats climàtics, una realitat en augment.  A les 12.30h, abans de la pausa per dinar, Dévika Pérez Medina de l’Asociación Pro Derechos Humanos, Andalucía parlarà de La necropolítica a les fronteres, juntament amb el periodista i antropòleg, Oriol Puig.

A les 16 h, es reprèn l’activitat amb Estel·la Pareja de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats que parlarà del Sistema d’Acollida Espanyol. Seguidament, a les 17.15h, Agus Morales i Anna Surinyach, periodistes de la Revista 5W protagonitzaran el bloc Com expliquem les migracions?.

El curs clou diumenge la taula rodona Som terra d’acollida? Parlem del model de societat que volem. Hi intervindran Lamine Bathily, del Sindicat de Manters, Carmen Juares de l’Asociación de mujeres migrantes, Fatiha Molhaii de l’Associació Mares Contra el Racisme i Mohamed Said d’ARSI Rubí.

Les persones interessades en participar del curs han de cursar l’inscripció a través de la web de l’entitat.

Font

Deja una respuesta