En este momento estás viendo Conchi Abellán, nova coordinadora autonòmica de Podem Catalunya

Conchi Abellán, nova coordinadora autonòmica de Podem Catalunya

Conchi Abellán, de Podem Rubí, ha estat escollida coordinadora de Podem Catalunya per davant de Noelia Bail i Manuel Galiñanes i després d’haver aconseguit el 64,44% dels vots emesos.

Abellán és diputada del Parlament de Catalunya, responsable del Moviment Obrer a la recentment creada Comissió Executiva de Podem i des d’ahir també la nova Coordinadora de Podem Catalunya. Conchi Abellán es va imposar a la resta de candidats aconseguint 2.961 vots (64,44%) d’un total de 4.685.

En un comunicat que ha fet públic just després de conèixer el resultat de les primàries, Abellán s’ha compromès a promoure «la unitat d’acció» amb les forces d’esquerres i l’arrelament al territori, on el partit es va veure debilitat durant les anteriors municipals.

La nova Coordinadora General de Podem s’ha imposat a la segona candidata amb més suports, Noelia Bail, que ha aconseguit 1089 vots, el 23,70 % del total. En tercer lloc es troba Manuel Galiñanes amb 323 vots (7,03%), mentre que Albert Bastida amb 222 vots (4,83%) tanca la llista de candidatures que s’han presentat a l’Assemblea Autonòmica de Podem Catalunya.

Nascuda l’any 1984 a Mataró i resident a Rubí des de l’any 2005, Abellán ja es va presentar a les primàries per dirigir Podem amb l’equip de Xavier Domènech fa dos anys. Un cop l’arquitecte dels comuns va renunciar a la primera línia de la política, Abellán va continuar dins de la direcció capitanejada per Bail, que es va erigir en nova líder.

Font

Deja una respuesta