En este momento estás viendo Aprovada nova moratòria de lloguers, hipoteques i subministraments bàsics

Aprovada nova moratòria de lloguers, hipoteques i subministraments bàsics

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat la pròrroga de les moratòries en el pagament de les hipoteques, els lloguers així com els subministraments domèstics fins el 30 de setembre. L’objectiu és intentar disminuir els efectes que la crisi de la pandèmia està provocant en l’economia espanyola. Recordem que l’executiu espanyol ja va decidir prorrogar els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOS) també fins al setembre (veure notícia).

En referència al lloguer, el propietari del pis podrà allargar el contracte fins a 6 mesos més mantenint les mateixes condicions i sense pujar de forma abusiva els preus. Les famílies amb greus dificultats econòmiques i, per tant, amb problemes per pagar el lloguer, tindran més temps per demanar una moratòria. I s’aturen els desnonaments com a mínim fins el 2 d’octubre.
Pel que fa a les empreses subministradores de serveis bàsics com l’aigua, la llum i el gas, no podran tallar des d’ara i fins el 30 de setembre aquests serveis a aquells clients que no pugui pagar els rebuts perquè tenen una situació de vulnerabilitat econòmica.. A més a mes, els autònoms que hagin tancat el seu negoci o bé hagin disminuit molt els seus ingressos en aquests darrers mesos seguiran beneficiant-se de l’anomenat bo social i obtenir descomptes de fins el 25 per cent en la factura de la llum. I sobre les hipoteques, s’amplia el termini per demanar una moratòria fins el 29 de setembre.

El Consell de Ministres també ha aprovat un decret per incentivar la construcció d’habitatge de lloguer a uns preus assequibles.

Font

Deja una respuesta