En este momento estás viendo L’AJUNTAMENT REFORÇA ELS SERVEIS DE NETEJA I RECOLLIDA A LES URBANITZACIONS I N’INTENSIFICA LA VIGILÀNCIA I LES SANCIONS

L’AJUNTAMENT REFORÇA ELS SERVEIS DE NETEJA I RECOLLIDA A LES URBANITZACIONS I N’INTENSIFICA LA VIGILÀNCIA I LES SANCIONS

Des de principis de juliol, l’Ajuntament ha reforçat el servei de recollida i neteja de les bateries de contenidors ubicades a les urbanitzacions. Així s’ha donat a conèixer a la primera reunió que ha mantingut la comissió de treball sobre residus, creada en el marc de la Taula d’urbanitzacions.

Concretament, s’ha desplegat un equip de vuit persones que, mitjançant tres camions de caixa oberta, atén situacions d’abocaments fora dels contenidors. Aquest equip treballa de manera sistemàtica per totes les urbanitzacions cada tarda, de dilluns a dissabte, recollint tots els residus abocats fora dels contenidors, exceptuant la poda, que té un servei específic de recollida. Al llarg del confinament, el problema dels abocaments fora de contenidor s’ha agreujat ─al maig, es va registrar un augment de 49 tones addicionals de residus voluminosos─.

Paral·lelament, el servei de recollida de poda també s’ha vist reforçat. Fins ara, la retirada d’aquest tipus de residus es feia a demanda, sis matins a la setmana, als quals ara s’han afegit tres dies extra. I és que aquesta primavera plujosa, juntament amb el confinament ─que ha donat temps a molts residents a fer neteja a les seves parcel·les─, ha provocat un augment de la recollida de restes vegetals de 30 tones addicionals al maig. Per facilitar que la ciutadania dugui a terme la recollida correctament, al setembre és previst que es porti a terme la segona fase de la campanya de distribució de saques per a la recollida de restes vegetals. La intenció és lliurar més de 2.600 saques, que s’afegiran a les 1.600 que ja es van repartir a la primera fase.

Tot aquest reforç es complementarà amb una reorganització del servei, que comportarà l’establiment d’un calendari fix de recollida i manteniment de bateries de contenidors per cada zona de les urbanitzacions. El calendari es donarà a conèixer a totes les persones residents, amb l’objectiu de facilitar el dipòsit ordenat de residus ─caldrà igualment avisar al Telèfon Verd─.

Es reforça la lluita contra l’incivisme
Les darreres setmanes han estat testimoni d’un augment dels abocaments fora dels contenidors. Més enllà de les campanyes informatives que fa el Consistori, s’ha reforçat la via sancionadora, dotant-la d’un nou recurs addicional i permanent de vigilància i inspecció sobre el terreny.

Els expedients sancionadors en marxa han augmentat significativament, amb un total de 35 incoacions de sancions per abocaments, amb multes que van dels 400 als 4.000 euros en funció de la gravetat de l’acció o de les reincidències de la persona infractora. Segons Andrés Medrano Muñoz, regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, “les recollides d’abocaments representen un servei i un cost addicional que paguem entre tots i que hem de repercutir als culpables. Per això augmentem els mitjans per a la vigilància, inspecció i sanció”. Per la seva banda, el regidor d’Urbanitzacions i de Civisme, Miguel Ángel Romero Alcalde, ha parlat de la tasca de sensibilització per fomentar les actituds cíviques que duu a terme l’Ajuntament: “Les agents pel civisme difonen bones praxis entre la ciutadania i ara estem treballant una nova campanya per incidir en la necessitat d’evitar els abocaments fora dels contenidors. És clau per tenir una ciutat més neta”.

A Rubí, com comenten tots dos regidors, és molt senzill ser cívic: només cal trucar al Telèfon Verd gratuït (900 130 130 o 93 699 98 01, si es truca des d’un telèfon mòbil) perquè els operaris passin a recollir les restes de poda o els residus voluminosos a la porta de casa. L’Ajuntament també posa a disposició de la ciutadania els serveis de deixalleries mòbils i fixa de Cova Solera.

Durant la reunió de la comissió de treball sobre residus, els veïns i veïnes van fer diverses aportacions per millorar la situació a les seves urbanitzacions. “Els agraïm molt la implicació i les ganes de sumar per la millora de la ciutat”, ha dit Romero Alcalde.

Font

Deja una respuesta