En este momento estás viendo El Ple aprova de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025

El Ple aprova de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025, un document que marca el full de ruta pel que fa a la prevenció i gestió dels residus municipals. El pla es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), i les abstencions dels grups de l’oposició, que són Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadania (Cs), Veïns per Rubí (VR) i Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, va explicar que el pla pretén complementar el servei i pilotar un canvi de model basat en la prevenció de residus -el millor residu és el que no es genera- la reutilització, la millora de la gestió i la participació i corresponsabilitat política. Medrano també va apuntar que inclourà la redacció d’una nova ordenances de residus, que serà una eina molt important, i la redacció d’un nou plec de condicions per tenir un servei de residus adaptat al nou model, ja que el contracte de recollida de residus vigent, renovat a FCC aquest any, no està adaptat al pla.

Els grups de l’oposició van optar per l’abstenció i van fer algunes crítiques al govern. Òscar Arnaiz, del grup d’ERC, considera que “fem tard”, va demanar més detalls sobre els aspectes econòmics i va apuntar que el pla estava mancat d’ambició. Per a Roberto Martín, portaveu de Cs, també va manifestar els seus dubtes sobre el pressupost del pla, però va apuntar que “millor tenir un pla, que no tenir-ne”.

Per a Toni García, de VR, el pla “arriba tard” i li falta ambició. A més García, també va apuntar “incoherències econòmiques” entre el pressupost municipal i la partida necessària per tirar endavant el pla, però també considera que és millor tenir-ne un que no. Finalment Betlem Cañizar, de l’AUP, va demanar al govern que es comenci a preparar el plec de clàusules de la licitació del servei de residus per no fer tard quan s’hagi de licitar de nou i poder ajustar el servei al pla per avançar en el canvi de model, com ara en la recollida porta a porta.

Font

Deja una respuesta