En este momento estás viendo Rubí compta amb dos nous punts de recàrrega de cotxes elèctrics

Rubí compta amb dos nous punts de recàrrega de cotxes elèctrics

Els usuaris i usuàries de vehicles elèctrics ja disposen de dos nous punts de recàrrega a Rubí. Aquest dijous, s’han presentat aquests dispositius que s’ubiquen a la zona d’aparcament posterior del Rubi Forma un i un altre a tocar del pavelló de Can Rosés.

Cada punt compta amb dues preses que permeten la càrrega de dos vehicles de manera simultània. Aquestes fonts d’alimentació ofereixen una potència de 14,4 kW i la càrrega es fa a través de cable de tipus Mennekes que ha de portar l’usuari o usuària. El seu ús està limitat a quatre hores per permetre la rotació entre usuaris i usuàries.

L’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha remarcat l’aposta rubinenca per la mobilitat sostenible: “fomentem l’ús de les energies renovables perquè l’objectiu és aconseguir una ciutat de baixes emissions i donar facilitats als vehicles elèctrics és la millor manera d’aconseguir-ho”.

De la seva banda, el Regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient Andrés Medrano Muñoz, ha dit: “la millor mobilitat és la no motoritzada i la col.lectiva però si ha de ser individual motoritzada, volem facilitar l’aposta pel vehicle elèctric i ho fem ampliant els punts de càrrega però també amb una fiscalitat verda sobre aquests vehicles

Aquests punts s’afegeixen als tres punts de càrrega de la Fotolinera, ubicada davant del Rubí Forma, i els dos ubicats a la Masia de Can Serra.

Durant el 2019, la Fotolinera va registrar un total de 4.051 recàrregues, amb una mitjana de 11 càrregues al dia. El nou punt de darrera el Rubí Forma ha de servir per descongestionar en part la Fotolinera. El punt de can Rosés és una aposta repartir els punts per diferents espais de la ciutat i oferir el servei als residents de la zona així com als usuaris i usuàries del complex esportiu.

Per carregar en aquests punts, cal disposar d’una targeta de recàrrega de vehicle elèctric, clauers o bé a través de l’aplicació EVCharge. Aquesta també funciona per als punts de la Fotolinera.

Font

 

Deja una respuesta