En este momento estás viendo Rubí destina recursos econòmics a sahrauís i migrants per fer front a la pandèmia

Rubí destina recursos econòmics a sahrauís i migrants per fer front a la pandèmia

Els efectes de la Covid-19 han afectat tot el planeta i, sobretot, als sectors més vulnerables de la nostra societat. A nivell internacional, les poblacions i col·lectius més desfavorits són els que ho estan patint més. Per aquest motiu, Rubí s’ha sumat a la campanya del Fons Català de Cooperació ‘Solidaritat a Fons’, una resposta solidària municipalista internacional a la lluita contra la Covid-19.

Des de Rubí, s’han destinat 15.000 euros a dos projectes que treballen en l’àmbit de pes persones que volen arribar a Europa.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Pau Navarro Cano, referma el compromís de la ciutat amb la lluita contra els efectes de la Covid-19: “estem vivint moments excepcionals i això fa més necessari que mai la Cooperació Internacional. Cal ser conscients que hi ha zones del planeta que sense la nostra ajuda no podrien tirar endavant i Rubí sempre ha estat una ciutat solidària i en aquesta situació extrema, també ho serem

S’han destinat 7.500 euros al projecte Suport a població migrant i precària de Tànger afectada per la Covid-19 en les seves necessitats immediates. Es tracta d’una iniciativa que distribueix alimentació bàsica entre un centenar de famílies. La participació en aquest projecte neix de la petició de col·laboració que fa l’associació AHLAM a l’Ajuntament de Rubí i també al consistori de Vilassar de Mar. Tot plegat forma part de la campanya impulsada pel Fons Català de Cooperació ‘Solidaritat a Fons’ que canalitza la col·laboració entre municipis per fer front als efectes de la pandèmia.

D’altra banda, s’han destinat 7.500 euros més al projecte Suport en temps de Covid-19 a la protecció dels Drets Humans per a les persones sol·licitants de protecció Internacional atrapades a l’illa grega de Lesbos. En aquest cas, es treballa en l’assessorament i acompanyament legal a aquestes persones ja que les mesures gregues per fer front a la pandèmia ha suposat una retallada de drets per aquest col·lectiu.

Aquests ajuts han estat acordats amb el Consell Municipal de Cooperació Internacional al Desenvolupament, que agrupa diferents entitats rubinenques que treballen en aquest sector. Aquest ens es va reunir el 21 de juliol per decidir com es vehiculava la cooperació internacional per fer front a la Covid-19.

En paral·lel, des de Rubí s’han endegat altres accions amb el mateix objectiu i també vehiculades a través de l Fons Català de Cooperació, en aquest cas als camps de refugiats sahrauís.

El projecte Vacances en Pau que duu a terme la federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS), de la que forma part Rubí Solidari, busca garantir l’alimentació bàsica als refugiats durant l’estiu i, a l’hora, sensibilitzar la societat catalana de la situació que la crisi sanitària ha provocat en aquests camps.  Amb el nom de Parem els efectes de la Covid-19 als camps de refugiats sahrauís, aquesta iniciativa ha rebut 11.250 euros. La pendèmia ha fet que enguany els infants sahrauís no puguin passar l’estiu a llars rubinenques com promou la iniciativa Vacances en Pau.

Per això, el responsable de l’àrea de Cooperació considera que: “Aquest any no hem pogut rebre infants sahrauis, és per això que destinem recursos en origen perquè els efectes de la Covid19 siguin el més lleus possibles. Volem que Vacances en Pau torni l’any vinent al carrers de Rubí”

El projecte de Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf dona continuïtat a la iniciativa de Medicus Mundi Catalunya que garanteix el subministrament de medicaments en aquests camps. Aquesta proposta ha rebut 3.750 euros.

Deja una respuesta