En este momento estás viendo L’Ajuntament completa el repartiment de saques per fomentar el reciclatge de les restes vegetals a les urbanitzacions

L’Ajuntament completa el repartiment de saques per fomentar el reciclatge de les restes vegetals a les urbanitzacions

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha iniciat la segona fase del repartiment de saques de ràfia a les urbanitzacions per promoure la recollida de les restes vegetals. Aquesta iniciativa persegueix un doble objectiu: fomentar la correcta separació d’aquest residu i, en conseqüència, reduir-ne el seu abandonament al voltant dels contenidors.

Les urbanitzacions són grans àrees de cases privades amb jardí i hort, on la generació de residus d’origen vegetal és més elevada en comparació al centre del municipi. Una de les problemàtiques més habituals derivades d’aquesta condició és el desbordament dels contenidors d’orgànica, entre d’altres.

Amb l’objectiu de facilitar eines a aquest sector de la població, l’any passat es va dissenyar una acció d’educació ambiental a través de la qual es van distribuir 1.600 saques de restes vegetals en algunes de les urbanitzacions de la ciutat ─Can Serrafossà, Els Avets, La Perla, Can Ximelis, Can Vallhonrat i aquelles cases ubicades a Can Fatjó i Sant Jordi Parc amb jardí─. Aquests elements de recollida es van acompanyar d’un fulletó informatiu sobre com utilitzar la saca i del funcionament dels serveis de recollida de poda i de mobles i trastos vells.

Ara s’inicia la segona fase del projecte, amb l’objectiu de repartir les saques a la resta d’urbanitzacions del municipi ─Can Barceló, Vallès Park, Sant Muç, Castellnou – Can Mir, Can Solà i aquelles cases amb jardí de Can Fatjó a les quals no es va poder lliurar el material a la primera fase─. En total es distribuiran 2.775 saques de ràfia.

Aquests recipients estan pensats per a dipositar-hi petites restes vegetals de l’hort o el jardí, com ara gespa, fullaraca, restes de plantes o rams de flors. Un cop plena, la saca és molt útil per transportar aquests residus fins al contenidor de la matèria orgànica, on s’han d’abocar. La saca, en canvi, no s’ha de llençar, ja que és reutilitzable.

Aquests elements són més resistents que les bosses de plàstic. Això permet aixafar les restes vegetals sense que la saca es trenqui i, per tant, guanyar capacitat.

Amb aquesta acció es vol promoure la correcta separació de la matèria orgànica, de la qual s’obté compost que torna a la natura, i evitar l’abandonament d’aquests residus al costat dels contenidors, una pràctica incívica que embruta la ciutat.

 

Telèfon Verd

Pel que fa a les restes vegetals grans i llenyoses, l’Ajuntament posa a disposició dels rubinencs i les rubinenques el servei gratuït de recollida de poda.

Per fer-ne ús, cal fer un farcell amb aquestes restes i trucar al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 en el cas de trucar des d’un telèfon mòbil) per concretar el dia de recollida. El servei de gestió de residus s’ho endurà del portal de casa.

Deja una respuesta