En este momento estás viendo El projecte ‘Comunitats Rubí Brilla’ avança a la següent etapa amb la participació d’una desena de comunitats veïnals

El projecte ‘Comunitats Rubí Brilla’ avança a la següent etapa amb la participació d’una desena de comunitats veïnals

Un total de 10 comunitats de veïns i veïnes participen al projecte Comunitats Rubí Brilla. Estalvi, confort i energia, que va arrencar el passat mes de juny amb la finalitat d’acompanyar-les en el camí cap a la transició energètica. Ara, la iniciativa es troba a la fase de cerca de pressupostos. Així, el proper 5 d’octubre es publicaran les bases provisionals del concurs que permetrà seleccionar l’empresa que s’encarregarà d’aquesta tasca durant tot el procés.

El sector residencial de Rubí representa el 17% de les emissions de CO2 de la ciutat, el tercer de més consum després de la mobilitat (38%) i la indústria (34%). I igual que a la resta de l’Estat, l’edificació a Rubí és altament ineficient: més del 80% dels pisos corresponen a qualificacions energètiques E, F o G, sent la lletra “G” la qualificació energètica més baixa.

Així, l’únic camí viable cap a unes edificacions sostenibles i de futur passa perquè la ciutadania adopti nous hàbits de consum energètic, per l’eficiència energètica dels sistemes de producció i de la pròpia envolupant tèrmica, i per la generació local d’energia renovable gràcies a sistemes d’autoconsum a partir d’energia solar fotovoltaica.

Precisament, el projecte Comunitats Rubí Brilla té per objecte que l’administració acompanyi les comunitats veïnals a l’hora de reduir els gasos d’efecte hivernacle a través de l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables.

Una desena de comunitats veïnals de diferents tipologies participen en aquesta prova pilot, que es divideix en quatre etapes: 1) diagnosi i simulació; 2) cerca de pressupostos ─l’etapa actual─; 3) subvencions i finançament, i 4) execució. L’Ajuntament ofereix a les comunitats veïnals participants un acompanyament a l’hora d’analitzar i aplicar les diferents mesures. I en tot moment són els propis veïns i veïnes els que prenen la decisió d’avançar a la següent etapa o bé la d’aturar el procés.

El projecte Comunitats Rubí Brilla avança amb força. Un cop fet el diagnòstic, entrem en fase de definir actuacions i seguim acompanyant les comunitats en el camí de l’eficiència i l’estalvi«, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

 

Segona etapa del projecte

El 5 d’octubre es publicaran les bases provisionals del concurs i el 13 d’octubre, les definitives. Les empreses interessades a optar-hi poden enviar les seves propostes fins al 2 de novembre. Cal que enviïn aquest formulari omplert a l’adreça de correu electrònic apb@ajrubi.cat. El 30 de novembre es donarà a conèixer el nom de l’empresa guanyadora.

Amb l’objectiu de resoldre dubtes, el proper 28 de setembre a les 12 h es realitzarà una sessió informativa en línia dirigida a totes les empreses interessades a participar al concurs. Per seguir la sessió cal inscripció prèvia.

Deja una respuesta