En este momento estás viendo Rubí tindrà una xarxa antirumors

Rubí tindrà una xarxa antirumors

 

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania, impulsa la creació d’una xarxa antirumors integrada per rubinencs i rubinenques formats en la diversitat cultural i el trencament dels estereotips. La proposta s’emmarca en l’eix de sensibilització vers la diversitat intercultural del Pla local d’Acollida i Convivència.

La creació de la xarxa antirumors serà la culminació d’un programa de formació en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió obert a tota la ciutadania i especialment adreçat a les persones joves. “Amb la Xarxa Antirumors busquem eradicar la connotació negativa de la persona migrant i promoure la interculturalitat com a valor enriquidor. Creiem que aquesta és una tasca que parteix de la formació en la igualtat i estem segurs que la millora manera de fer-la és amb la complicitats de veïns i veïnes de Rubí i de diversos col·lectius i organitzacions copartícips d’aquesta iniciativa”, diu el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

El desenvolupament de diferents tallers, entre els mesos d’octubre i desembre, generarà la creació de la xarxa antirumors que tindrà com a objectiu afavorir la convivència intercultural a la ciutat i la promoció de la diversitat com a factor enriquidor per a la societat.

En una primera fase de la proposta, es realitzaran cinc tallers per promoure el trencament d’estereotips. Tres d’aquestes sessions (Estereotips i Prejudicis a examen, el 14 octubre a les 18:30 h; El perill del volcà de l’odi, el 18 de novembre a les 18:30 h i El racisme mata, el 2 de desembre a les 18:30 h) aniran a càrrec de l’entitat SOS Racisme, seran en format no presencial i es dirigiran a la ciutadania en general, a partir de 18 anys. Les altres dues sessions aniran a càrrec del Servei Municipal de Mediació en col·laboració amb el Servei d’Acció Comunitària. Amb el títol Saps allò que diuen…? es realitzarà als barris del Pinar i de Les Torres dirigits a la ciutadania en general, a partir dels 18 anys (20 octubre 18:30 h a La Cruïlla Centre Cívic del Pinar i 24 de novembre a les 18:30 h a l’ Associació veïnal Les Torres). Totes les sessions requereixen inscripció prèvia mitjançant el correu ciutadania@ajrubi.cat i la signatura de la declaració responsable Covid‐19.

Un cop realitzats els cinc tallers, les persones que hagin participat a totes les sessions, amb un mínim del 80% d’assistència, rebran un certificat que les acreditarà com a agents antirumors de la ciutat.

Finalment, l’última part del projecte és la creació de la xarxa antirumors amb el grup de persones que hagin obtingut la certificació i en col·laboració amb les entitats locals que treballen contra els estereotips i vulguin afegir-se a la proposta.

Font

Deja una respuesta