En este momento estás viendo Rubí i Els Guiamets, localitat natal de Neus Català, oficialitzen el seu agermanament

Rubí i Els Guiamets, localitat natal de Neus Català, oficialitzen el seu agermanament

Les ciutats de Rubí i Els Guiamets, localitat natal de Neus Català, han oficialitzat aquest dissabte el seu agermanament, tal com va proposar el Ple d’abril (vegeu notícia). S’espera que les autoritats de la localitat tarragonina retornin la visita institucional a la nostra ciutat d’aquí a uns mesos, coincidint amb el rebateig de la plaça Nova de Les Torres.

Neus Català va ser una de les últimes supervivents espanyoles dels camps de concentració nazis, i és considerada una icona de l’antifeixisme i el feminisme. Va néixer a Els Guiamets però, després de la deportació i de sobreviure al camp de Ravensbrück, va viure exiliada a França. Amb la fi de la dictadura franquista, va venir a viure al barri de Les Torres de Rubí, on s’hi va estar molts anys. L’última etapa de la seva vida, però, Català va tornar a Els Guiamets, on va morir l’abril de l’any passat (vegeu notícia).

El Ple ja havia manifestat la voluntat d’agermanar-se amb Els Guiamets, un compromís que s’ha materialitzat aquest dissabte amb una visita institucional d’autoritats rubinenques a la localitat del Priorat. Representants de les dues ciutats han manifestat la necessitat de posar el vincle entre les dues ciutats al servei de la recuperació de la memòria històrica. A l’acte també hi han assistit amics i familiars de Català.

Un dels compromisos d’aquest equip de govern és rebatejar la Plaça Nova de Les Torres, on va viure Neus Català, amb el seu nom. Es tracta d’un aspecte que s’està treballant internament encara. És previst que, quan aquest canvi es pugui fer, s’organitzi un acte d’inauguració que compti, entre altres, amb les autoritats d’Els Guiamets.

Font

Deja una respuesta