En este momento estás viendo La xarxa de clavegueram d’un tram del carrer de Sant Jordi es renova per millorar el servei

La xarxa de clavegueram d’un tram del carrer de Sant Jordi es renova per millorar el servei

Aquest dilluns 9 de novembre s’iniciaran les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del carrer de Sant Jordi, en el tram comprès entre la carretera de Sabadell i el carrer de Sant Salvador. Els treballs els executarà Sorea, l’empresa concessionària del servei de clavegueram municipal, i comportaran diverses afectacions viàries.

La xarxa actual en aquest punt es troba molt deteriorada a nivell estructural i és necessària la seva substitució. “Tenint en compte l’estat actual de la xarxa, considerem que aquesta actuació és del tot necessària i suposarà la millora de les instal·lacions del servei de clavegueram en tot l’àmbit d’obra”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Així, s’instal·larà un nou col·lector de 500 mm de diàmetre i nous elements de captació d’aigües pluvials, i es renovaran els pous de registre i les escomeses existents que entronquen a aquest col·lector. La longitud total de la nova xarxa és de 150 metres, al llarg dels quals es construiran 8 pous de registre, 2 embornals nous i es reconnectaran les escomeses dels elements de captació actuals i les escomeses domiciliàries.

Aquesta actuació parteix d’un pressupost de 146.012,07 euros i està inclosa al Pla d’inversions 2020-2021 del servei. “Les obres de clavegueram són molt costoses econòmicament i, en canvi, no tenen visibilitat, ja que tot queda sota terra. És important prendre consciència del cost que suposa mantenir aquest servei tan essencial i tan desconegut al mateix temps”.

 

Afectacions viàries

L’obra té una durada prevista d’un mes i mig i es divideix en dues fases, durant les quals el veïnat no podrà accedir amb normalitat als guals existents, tot i que s’intentarà facilitar al màxim l’entrada i sortida dels garatges sempre que sigui possible. Sorea informarà els veïns i veïnes d’aquestes afectacions penjant cartells informatius a les entrades dels pàrquings i dels habitatges. Durant les obres, tampoc es podrà estacionar en el tram afectat per cada etapa dels treballs.

La primera fase se centrarà en el tram comprès entre la carretera de Sabadell i el carrer de Carrasco i Formiguera. Mentre s’executi aquesta part dels treballs, es tallarà al trànsit el tram afectat i només es podrà accedir al c. Sant Jordi des del c. Sant Salvador, mentre que la sortida es farà a través del c. Carrasco i Formiguera. Les obres tindran incidència a la línia 4 de l’autobús urbà, que es desviarà pel carrer de Santa Eulàlia. Quedaran anul·lades temporalment les parades Sant Jordi i Carrasco i Formiguera.

Durant la segona fase s’intervindrà al tram del c. Sant Jordi comprès entre els carrers Carrasco i Formiguera i Sant Salvador. La circulació quedarà tallada en el tram afectat i només es podrà accedir al c. Sant Jordi des de la carretera de Sabadell, mentre que la sortida es farà igualment a través del c. Carrasco i Formiguera. El transport públic no es veurà afectat durat aquesta segona fase.

Font

Deja una respuesta