En este momento estás viendo Es retiren els horts il·legals i altres construccions diverses de l’entorn natural del torrent dels Alous

Es retiren els horts il·legals i altres construccions diverses de l’entorn natural del torrent dels Alous

Des d’aquest dilluns, l’Ajuntament de Rubí executa els treballs de retirada de tancaments de parcel·les, horts il·legals i altres construccions diverses de l’entorn natural del torrent dels Alous. Aquestes ocupacions es trobaven a la zona de domini públic hidràulic i a la zona de servitud d’aquest torrent.

Les diverses construccions precàries disposades en aquest espai, molt freqüentat per la ciutadania per anar-hi a passejar, suposaven un perill pels seus ocupants. I és que, en cas d’avingudes al torrent, el cabal d’aigua podia provocar l’arrossegament d’aquests materials, obstruir la llera i causar inundacions importants.

A més del risc d’inundació, aquests horts i barraques il·legals representaven una amenaça pel que fa a la preservació de l’entorn natural de la zona, ja que afectaven considerablement a zones de reproducció d’arbrat, de creixement de vegetació de ribera  i, en molts casos, podien suposar la tala d’arbres i rebrots. Així mateix, l’acumulació de materials diversos per realitzar aquests tancats, com ara fustes o plàstics, podien provocar incendis amb facilitat.

L’Ajuntament de Rubí manté converses amb Sant Cugat perquè el Consistori de la ciutat veïna procedeixi a la retirada d’horts il·legals de la zona de l’Estany dels Alous i de la banda del torrent que es troba al seu terme municipal. En el cas de Rubí, ja s’han retirat totes les construccions i ara s’estan acabant les tasques de neteja i de condicionament de la zona. A més, es realitzarà una restauració vegetal amb la voluntat que aquest espai no es torni a ocupar i recuperi el seu valor natural.

 

Horts municipals

L’Ajuntament de Rubí recorda que la ciutat disposa d’un equipament d’horts municipals a Cova Solera perquè la ciutadania pugui cultivar les diferents parcel·les de la instal·lació. Les persones que hi estiguin interessades han de presentar una instància a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, ubicada al carrer de Narcís Menard, 13-17, per tal de ser informades quan s’obri una nova convocatòria per a l’atorgament d’una autorització per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals per a l’autoconsum.

Actualment, el Consistori està planificant l’ampliació del projecte a altres indrets del municipi i ha elaborat una proposta de reglament d’usos per a aquest tipus d’equipaments. Justament aquests dies, fins al 10 de desembre, els rubinencs i les rubinenques poden formular les seves propostes a l’esborrany del nou reglament.

Font

Deja una respuesta