En este momento estás viendo S’incrementa la demanda d’ajuts al pagament del lloguer

S’incrementa la demanda d’ajuts al pagament del lloguer

El nombre de demandants d’ajuts al pagament del lloguer segueix creixent a Rubí malgrat la recuperació econòmica del període 2016-2019. A data 13 de novembre, l’Ajuntament ha rebut 985 sol·licituds per accedir a la convocatòria anual de la Generalitat de Catalunya, un 18% més que el 2019, quan se’n van gestionar 927. A aquestes peticions, cal sumar les 144 que s’han recollit per optar als ajuts al lloguer per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19, també concedits pel govern català.

Els ajuts al pagament del lloguer que també es tramiten des de l’Oficina Local d’Habitatge per al 2020 i que convoca el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana segueixen la mateixa línia ascendent d’anys anteriors. El 2019, prop de 130 de les peticions rebudes, però, no van rebre ajuda econòmica ja que els fons destinats per la Generalitat no van ser suficients.

La mateixa tendència creixent han seguit les prestacions en l’àmbit de l’habitatge habilitades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament, que han passat a representar el 67,75% del total d’atencions enfront del 30,36% anterior.

En paraules de la regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno, “aquestes dades mostren la necessitat d’una intervenció decidida dels governs que tenen competències en matèria d’habitatge, govern de l’Estat i Generalitat, per regular el mercat dels preus de lloguer, transferir recursos als ajuntaments per invertir en l’ampliació del parc públic d’habitatges i el retorn dels fons del rescat bancari i dels pisos de què disposa la SAREB perquè es puguin destinar a lloguer social”.

La regidora també ha destacat la rellevància que tindrà el debat sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 per veure «quins son els grups que donen suport o no a una proposta de que suposa un increment important respecte a la inversió prevista en habitatge en els anys de govern de la dreta”. García ha afegit: “En aquest mandat, al Parlament de Catalunya s’ha legislat adequadament però no s’hi han destinat els recursos econòmics necessaris i tampoc s’han fiscalitzat els incompliments a les lleis que s’han aprovat”.

En relació a la proposta de pressupost municipal per a l’any vinent, la regidora ha destacat que suposa un important esforç inversor i un canvi respecte a exercicis anteriors, situant les polítiques municipals d’habitatge com una de les principals prioritats del govern de Rubí.

Font

Deja una respuesta