En este momento estás viendo El pressupost del 2021 destinarà 4 milions d’euros en habitatge

El pressupost del 2021 destinarà 4 milions d’euros en habitatge

L’equip de govern ha presentat la seva proposta de pressupost per l’any vinent que ascendeix a 80,3 milions d’euros i que preveu sol·licitar un crèdit de 18,5 milions d’euros per fer front a la caiguda dels ingressos. Tot i això, el pressupost és un 2% menor respecte als comptes del 2020. Segons ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el préstec permetrà desenvolupar projectes municipals i «preparar la ciutat pel futur». També ha afirmat que «és un pressupost dinàmic que s’anirà adaptant a les necessitats de la ciutadania».

La segona tinenta d’alcalde, Ànnia García, ha destacat l’apartat d’inversió en habitatge, un dels temes que més preocupen a la ciutadania: «Permetrà incrementar el parc públic, a través del nou espai d’emergència habitacional, de la compra d’habitatge i un programa de rehabilitació del parc públic».

Les principals inversions del 2021 són en habitatge (4,1M€), el desplaçament de les línies d’alta tensió (3,7M€) i la millora del camp de futbol del 25 de Setembre (3M€). També està prevista la pacificació de l’avinguda de l’Estatut i la millora del parc de Ca n’Oriol (1,5M€), la primera fase de la construcció de l’edifici Supersond (1,9M€), i l’adequació i millora de la plaça Pearson (1M€). El crèdit també ha de servir per tirar endavant la segona fase del Pla d’Arbrat, millorar l’asfalt de la ciutat, millorar les voreres al centre, les urbanitzacions i els polígons i a l’avinguda de les Flors. A més, els comptes també recullen dotar els equipaments municipals de millor eficiència energètica i la redacció del projecte de la zona esportiva de Can Mir.

El pressupost municipal compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 3,6 milions d’euros. Amb aquests diners s’executaran les obres de millora de la sala d’exposicions de l’Antiga Estació, l’ampliació de les instal·lacions del tanatori, l’impuls de les obres del FabLab, millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat als polígons, adequar els accessos al pont de Sant Joan i millorar la plaça de Celso Emilio Ferreiro i el seu entorn.

Segons ha explicat l’Ajuntament, les prioritats dels pressupostos, elaborats amb perspectiva de gènere, són la cohesió social, el servei a les persones, la qualitat de l’espai públic, la promoció econòmica i la creació d’ocupació són les prioritats dels comptes.

El pressupost es portarà a aprovació al Ple d’aquest dijous.

Font

Deja una respuesta