En este momento estás viendo Salutació Cap d’any, Consell de Coalició

Salutació Cap d’any, Consell de Coalició

 

Cada any generalment té alguns moments decisius, però aquest 2020 ha tingut tantes situacions impensables que han canviat el món i els paradigmes que és difícil creure que tot això ha passat en tan sols dotze mesos…

L’11 de març l’OMS va declarar una pandèmia, entre març i abril el mon s’atura, al maig a USA s’encén la flama de la injustícia i al juny esclata a nivell mundial a la veu de: Black Lives Matter. L’any del Breixit, l’any del final de Trump, sense jocs olímpics i la llista continua… i aquí? A Rubí vam veure com tota la ciutadania va fer costat a moltes iniciatives que van sorgir per intentar pal·liar situacions sobrevingudes. Un exèrcit de persones voluntàries van cosir mascaretes a les ordres de de l’empresa Robin Hat, d’altres van fer la compra, passejar gossos o fer acompanyament de persones confinades coordinades per ASAV. També van haver-hi moltes donacions de tot tipus al grup de suport Gràcies Rubí. Vam aplaudir als balcons, vam descobrir les classes i les reunions virtuals. Va començar el curs escolar amb grups confinats i ens vam familiaritzar amb els PCR, grups bombolles i protocols. Ens vam acostumar a saludar amb el colze i entendre que el millor petó és el que no es fa…

Un any molt dur, sense dubte, primerament per la salut de molta gent, segon per totes les persones afectades laboral i econòmicament a causa de la pandèmia. Una crisis sanitària que va ser la guspira per encendre la flama que va evidenciar un sistema econòmic poc eficaç amb els recursos i sense justícia social. Per revertir això toca canviar al bé comú a pensar com societat centrada en les persones deixant en evidència que s’ha de triar entre el neoliberalisme o el planeta i les persones.

Però també hem tingut de bones notícies aquest 2020! la sort d’haver comptat amb un govern valent a Madrid que va a aprovar moltes accions a favor de les persones, dels més vulnerables per exemple: l’Ingrés Mínim Vital. A diferència del 2008 no hem tingut retallades sinó acompanyament amb polítiques d’esquerra.

Al nostre Grup Municipal la pandèmia els va trobar a uns mesos tot just d’arribat al govern però això no va ser impediment pel compliment de les prioritats de mandat i moltes altres accions programàtiques, incidint a la ciutat.

Ara, amb una pandèmia encara rampant tenim el repte d’una campanya per les eleccions al govern de la Generalitat, on es necessita tenir un govern al servei de la gent i treballarem per fer-ho realitat el 14 de febrer de 2021!

I, al desembre sempre toca la nostàlgia i ens recordem de quan trucàvem pel fix per saludar per festes a la tieta i els cosins, desprès, ja eren SMS on no es podia desaprofitar cap espai i ara qui ho hauria dit! gràcies a les videotrucades moltes persones podran brindar, fer desitjos als seus éssers estimats.

I el nostre millor desitjo és saber que comptem amb tu per continuar avançant cap un Rubí de totes les persones ja què: #AmbTuHoFemPossible

 

Millor 2021, bones festes!

 

Deja una respuesta