En este momento estás viendo Rubí guanya més d’un centenar de nous arbres coincidint amb el Dia de l’arbre autòcton

Rubí guanya més d’un centenar de nous arbres coincidint amb el Dia de l’arbre autòcton

L’Ajuntament ha plantat recentment més d’un centenar d’arbres nous a diferents espais de la ciutat. Tot i que enguany la situació sanitària derivada de la COVID-19 no ha permès celebrar el Dia de l’arbre autòcton com en anys anteriors ─amb presència de la ciutadania─, el Consistori no ha volgut deixar passar l’oportunitat de plantar nous exemplars al municipi coincidint amb aquestes dates.

La ciutat compta amb una sèrie d’espais verds i carrers arbrats repartits per tot el municipi que, amb el pas del temps, van tenint baixes. En aquest sentit, és necessari fer les reposicions pertinents per a mantenir el patrimoni arbrat de la ciutat. Paral·lelament, l’Ajuntament també repobla altres indrets amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’arbres a la ciutat.

Enguany, per commemorar el Dia de l’arbre autòcton, s’han plantat més d’un centenar d’exemplars. Les espècies escollides són gairebé totes de fulla caduca, que ofereixen una interessant barreja de colors a la tardor. Així, s’han col·locat 18 roures americans, 14 til·lers, 16 freixes de fulla estreta, 15 lledoners, 6 cirerers, 8 roures de fulla gran, 18 roures martinencs i 4 erables. També s’han plantat tres varietats de coníferes, 5 làrix europeus, 4 sequoies gegants i 4 metasequoies.

Les plantacions s’han realitzat de forma descentralitzada: als carrers Hipàtia, Sòcrates i Flamarion (Ca n’Oriol), al carrer Rossend Batlló (Sant Jordi Parc), al carrer Topazi, al passatge Topazi i a l’avinguda de les Flors (Can Fatjó) i al carrer Saragossa (Ca n’Oriol).

L’objectiu és continuar repoblant alguns dels espais en els quals ja s’ha intervingut en anteriors edicions del Dia de l’arbre autòcton, en coherència amb les diferents plantacions fetes fins ara. A l’avinguda de les Flors, per exemple, fa anys que es treballa per aconseguir eliminar una de les cicatrius més importants de la ciutat: les antigues línies elèctriques d’aquesta via. Aquest any, l’Ajuntament ha anat una mica més enllà i ha retirat la muntanya de l’antiga torre elèctrica, obrint l’espai i creant una visió nova de l’entorn.

Aquestes actuacions són l’inici d’una intensificació progressiva i imminent de les accions per a la millora del verd urbà a carrers, àrees d’esbarjo i parcs de la ciutat, que s’aniran comunicant en els propers dies i setmanes.

 

Deja una respuesta