En este momento estás viendo Ajornades les eleccions a Catalunya 2021 fins al

Ajornades les eleccions a Catalunya 2021 fins al

Els partits polítics i el govern català han arribat a un consens “majoritari” per ajornar les eleccions a Catalunya 2021 fins al proper 30 de maig. Així ho han explicat diverses fonts parlamentàries una vegada ha acabat la taula de partits que s’ha celebrat a la cambra catalana.

Celebrar els comicis a finals de maig ha estat la proposta que ha portat el govern a la reunió malgrat que algunes formacions plantejaven altres dates. El PSC apostava per ajornar-les només un mes i celebrar-les el 14 o el 21 de març. Els socialistes mantenen que s’han de fer abans de la data que ha proposat el govern. El Consell Executiu es reunirà aquesta tarda per formalitzar el decret d’ajornament i confirmar la nova data electoral.

Salut ja havia anunciat a principis de setmana que el pic de pressió a les UCI serà al voltant del 14 de febrer, quan estaven previstes les eleccions catalanes i les últimes xifres de contagis apunten a l’inici de la tercera onada covid a Catalunya, després de Nadal i l’arribada de la nova variant britànica.

Malgrat que finalment s’ha optat per l’ajornament de les eleccions al Parlament fins a la primavera, s’havien establert diverses mesures per evitar els contagis de covid als col·legis electorals, com ara, més pavellons i espais per votar, diverses cues, poder dur la papereta des de casa i evitar que els membres de la mesa haguessin de tocar el DNI. També s’ha fomentat el vot per correu per aquests comicis per poder votar sense sortir de casa.

Font

Deja una respuesta