En este momento estás viendo Ampliació del verd urbà, 62 nous arbres

Ampliació del verd urbà, 62 nous arbres

Aquests dies, l’Ajuntament està realitzant la plantació d’un total de 62 nous arbres a diferents punts de la ciutat. L’objectiu d’aquesta actuació és reposar espècies i millorar l’arbrat del municipi. Aquestes plantacions s’emmarquen al Pla d’arbrat, una de les accions incloses al Pla de Mandat 2019-2023, que transformaran Rubí en una ciutat més sostenible i resilient.

Els nous arbres s’ubiquen a Sant Jordi Parc, a l’entorn del CAP Mútua, a la zona de les Torres, a la plaça del Doctor Pearson i a dues àrees d’esbarjo per a gossos. Algunes d’aquestes plantacions ja han finalitzat i d’altres s’estan duent a terme aquests dies.

Concretament, es planten 2 xitalpes (chitalpa tashkentensis) al c. Prat de la Riba; 10 aurons (acer campestre), 5 carpins (carpinus betulus), 4 arbres de l’amor (cercis siliquastrum) i 5 mèlies (melia azedrach) a la pl. Pearson; 1 negundo (acer negundo), 1 auró platejat (acer saccharinum), 2 cedres de Califòrnia (calocedrus decurens), 1 hibiscus (hibiscus syriacus), 4 liquidàmbars (liquidambar styraciflua), 1 mirabolà (prunus cerasifera) i 1 pebrer bord (schinus molle) a l’av. Catalunya i el seu entorn; 2 olivera del paradís (eleagnus angustifolia) i 2 acàcies blanques (robinia pseudoacacia) a la zona d’esbarjo per a gossos del c. Cadmo i quatre exemplars de cada espècie a la zona d’esbarjo del c. Lepant; i 9 pistatxer xinès (pistacia chinensis) i 4 oms (ulmus resista) a l’av. Josep Ferrer i Domingo.

Aquest dijous, l’Ajuntament ha retirat quatre exemplars a la plaça del Doctor Pearson i un a l’avinguda de Can Cabanyes que eren vells, alguns dels quals presentaven podriments i amputacions importants. Estaven desestructurats i començaven a suposar un perill per risc de caiguda de branques.

Aquests arbres que s’han hagut de retirar seran reposats els propers dies. Els quatre aurons que es plantaran a la pl. Pearson es disposaran d’acord amb l’estil de la plaça, recuperant l’efecte simètric de porta d’entrada al parc des de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’acer campestre és una espècie que ha demostrat molt bons resultats a Rubí. A l’av. Can Cabanyes es plantarà un pebrer bord.

Aquestes actuacions, unides a les fetes al desembre, ens permeten augmentar en més de 160 arbres el patrimoni de verd urbà. Arbres adequats al nostre entorn climàtic i que ens ajuden a conformar espais més agradables i saludables a diferents punts de la ciutat«, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

 

Font

Deja una respuesta