En este momento estás viendo En Comú Podem vol revertir el model de salut instaurat per la «sociovergència» i «mantingut per ERC»

En Comú Podem vol revertir el model de salut instaurat per la «sociovergència» i «mantingut per ERC»

En Comú Podem ha presentat aquest matí la seva proposta en matèria de salut per a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer, de la mà de Miquel Farrés, número 17 a la llista dels comuns i metge de família; l’actual diputada Marta Ribas, i els regidors locals Andrés Medrano i Ànnia Garcia, que ocupa el número 51 a la llista de la coalició.

Marta Ribas, que durant la seva trajectòria com a diputada ha estat representant de la candidatura a la Comissió de Salut del Parlament, ha criticat que la situació actual del sistema sanitari respon al model de la «sociovergència», i que ERC «no només no ha revertit sinó que ha mantingut i continuat promovent». Ribas ha qualificat aquest model de «confús» pel que fa a la priorització de l’atenció hospitalària i especialitzada en detriment de la primària, i ha explicat que la seva formació proposa invertir més en aquest segon àmbit, sense descuidar, tampoc, tota la resta d’atencions.

Aquest model, segons Ribas, instaurat per «facilitar el negociet d’uns quants», ha afectat també la resposta que s’ha donat durant la pandèmia, fins al punt que s’ha aprovat per decret el pagament de 43.000 euros per pacient a les UCI dels centres privats quan els públics no han pogut assumir la demanda.

Miquel Farrés, per la seva banda, ha defensat que En Comú Podem és «l’únic partit que aposta per estar al govern i canviar aquest model», que a Rubí i al Vallès Occidental és especialment problemàtic i sobretot, per la gent més humil. Així, el seu compromís és augmentar l’atenció primària, demanar a gestors com Mútua Terrassa o l’Hospital Genral més transparència i rendiment de comptes, i establir que les visites amb els metges es programin en 24 o 48 hores, les proves clíniques i d’especialitat, en tres setmanes, i les intervencions quirúrgiques en tres mesos com a màxim.

«Els professionals de la salut ja no poden més, i la ciutadania tampoc, per això és hora que hi hagi un canvi i que es comenci a incidir en els problemes que realment pateixen les persones», ha conclòs Farrés.

Pel que fa a l’àmbit local, el regidor Andrés Medrano ha fet referència a l’historial de reivindicacions que s’han fet a la ciutat en els últims anys i que han motivat el naixement de plataformes com Rubí per la Sanitat: l’Hospital de Rubí i l’atenció pediàtrica d’urgències les 24 hores.

Segons ha explicat Medrano, el projecte del futur CUAP – que s’instal·larà al CAP Mútua Terrassa, «el pitjor gestor de CAP que tenim a la ciutat» – no tindrà «aparentment» aquesta atenció d’urgències les 24 hores; de fet, és un projecte del qual encara no tenen tota la informació i que s’ha anat endarrerint i reprogramant amb el temps.

Pel que fa a l’Hospital, el regidor ha afirmat que «si arriba, serà benvingut, però no ens creurem les promeses dels mateixos que les han fet fins ara».

 

Font

Deja una respuesta