En este momento estás viendo El consistori treballarà amb l’Asociación mujeres africanas Rubí contra la mutilació genital femenina

El consistori treballarà amb l’Asociación mujeres africanas Rubí contra la mutilació genital femenina

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo; el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano i tres tècniques de l’àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí s’ha trobat aquest dijous amb dues representants de Asociación mujeres africanas Rubí. Per part de  l’entitat, que està en procés de constituir-se oficialment, hi va assistir la seva presidenta Aissatou Konte, i una de les seves membres, Fatoumata Binta. La nova associació aplega dones rubinenques d’origen africà que lluiten per eradicar la pràctica de la mutilació genital femenina.

Aissatou i Fatoumata han explicat el procés de creació com a associació. “Davant  d’una problemàtica ancestral amb conseqüències tant greus per a les nenes i les dones, hem decidit unir-nos perquè juntes som més fortes, per lluitar contra aquesta pràctica, tant a Rubí com als nostres països d’origen”, ha explicat Konte. El projecte de la nova entitat passa per crear espais de reflexió i coneixement per a les dones i desenvolupar accions de sensibilització.

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo ha traslladat a les representats de l’entitat el suport del consistori: “La mutilació genital femenina és una violació dels drets humans, una violència masclista i atempta contra la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Aquesta nova entitat és un exemple d’apoderament femení. Ens posem a la seva disposició per caminar plegades cap a l’eradicació d’aquesta pràctica”. Ferrer ha explicat també que des de finals de 2019 s’està treballant en l’elaboració del protocol d’actuació contra la mutilació genital femenina des de l’aproximació a la comunitat d’origen africà del municipi. També s’ha explicat a l’entitat l’atenció municipal a les violències masclistes. «Ens trobem davant un repte molt difícil, és per això que posem en valor la transversalitat de la lluita per l’eradicació de la Mutilació Genital Femenina. Un repte que, com a institució, és un privilegi poder abordar de la mà d’un col·lectiu sensibilitzat, compromès i apoderat«, ha conclòs el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

Font

Deja una respuesta