En este momento estás viendo El Servei d’Habitatge denuncia 19 anuncis d’ofertes de lloguer de portals immobiliaris per no complir la llei

El Servei d’Habitatge denuncia 19 anuncis d’ofertes de lloguer de portals immobiliaris per no complir la llei

El Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí ha detectat 19 incompliments de la Llei 11/2020 que regula els preus dels lloguers, en una inspecció d’ofici realitzada al gener durant una setmana. Les infraccions han estat localitzades a tres dels principals portals immobiliaris que publiquen ofertes de lloguer a la nostra ciutat i ja han estat traslladades a l’Agència Catalana del Consum perquè iniciï els corresponents expedients sancionadors, atès que és l’òrgan que té delegada aquesta competència.

Entre els incompliments detectats en aquests anuncis, hi ha preus un 20% per sobre dels màxims que marca la llei, però també l’omissió del preu del contracte anterior o de l’índex de preus de referència, que són dades obligatòries segons la norma aprovada el 18 de setembre de 2020.

La Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge va entrar en vigor ara fa cinc mesos. Ara, però, podria quedar sense efecte si el Tribunal Constitucional es pronuncia a favor del recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular (PP). Al gener, el mateix òrgan ja va tombar part dels Decrets 17/2019 i 1/2020 de la Generalitat de Catalunya de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, també a instància del PP.

A l’espera de la resolució del Tribunal Constitucional, la regidoria d’Habitatge confia que els casos denunciats a Rubí puguin seguir el procediment establert a la llei i que s’hi apliquin les mesures correctores oportunes perquè aquests incompliments no es tornin a produir a la ciutat.

Deja una respuesta