En este momento estás viendo Rubí Brilla impulsa el segon concurs d’autoconsum compartit d’energia al sector industrial

Rubí Brilla impulsa el segon concurs d’autoconsum compartit d’energia al sector industrial

Després de l’èxit del primer concurs d’autoconsum col·lectiu a la indústria, el servei Rubí Brilla del Consistori rubinenc posa en marxa la segona edició d’aquesta iniciativa. La nova edició del projecte Autoconsum 0/0 (0 emissions/0 inversió) incorpora l’experiència acumulada a la primera edició i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries, a més de generar la seva pròpia energia elèctrica, gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics ─les instal·lacions per a l’autoconsum solar al sector industrial permeten bonificar l’IAE en un 50% fins a 5 anys amb un màxim del 100% del seu cost─.

El projecte Autoconsum 0/0 ofereix altres beneficis gràcies a la col·laboració público-privada, com ara obtenir millors preus a través d’un concurs privat (economia d’escala) i establir una xarxa de cooperació entre empreses per a valoritzar l’energia excedentària. Tot plegat, amb la possibilitat de no haver d’assumir cap cost afegit. «Rubí és pionera en l’autoconsum energètic compartit; les nostres indústries compten amb l’acompanyament municipal per un futur ambiciós que millori la seva sostenibilitat i competitivitat«, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

La segona edició del projecte s’adreça a les empreses de Rubí ubicades als polígons de Can Rosés, Carretera de Terrassa, La Llana, Molí de la Bastida, Sant Genís i Can Sant Joan, així com a les firmes de Sant Quirze situades al polígon industrial de Can Corbera.

El proper 24 de març a les 10 h, l’Ajuntament de Rubí ha organitzat un seminari web per presentar la segona edició del projecte. Les inscripcions per a seguir la sessió s’han de fer a través d’aquest formulari.

Les empreses interessades a participar al projecte han d’enviar un correu electrònic a rubi_brilla@ajrubi.cat, indicant a l’assumpte Autoconsum00_Nom empresa.

Entre els mesos d’abril i juny es redactaran els informes de viabilitat tècnica-econòmica. De cara al juny-juliol és previst que es redactin els plecs tècnics i que el concurs privat pugui arrencar la tardor d’aquest any.

 

Èxit de la primera edició del projecte

El primer concurs d’autoconsum col·lectiu al sector industrial, que va suposar el primer projecte d’aquestes característiques de tot l’Estat, es va dur a terme l’any 2020. Tretze indústries dels polígons de Can Jardí, Cova Solera i Rubí Sud es van interessar a formar part d’aquesta primera edició. En total es van rebre una dotzena de propostes econòmiques, de les quals la UTE formada per Enertika + Km0 + Zener va ser la guanyadora.

Tot i la incursió de la COVID-19, vuit indústries van decidir continuar endavant amb el projecte, aconseguint una potència agregada de 1,2MWp, una producció total estimada de 1.852 MWh/any i un estalvi de 450 Tn CO2/any.

Font

Deja una respuesta