En este momento estás viendo La minideixalleria del Mercat es transforma en un Punt Verd per fomentar la recollida de residus especials quotidians

La minideixalleria del Mercat es transforma en un Punt Verd per fomentar la recollida de residus especials quotidians

Aquest dijous, l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, acompanyada dels regidors de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, i de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, ha presentat el nou Punt Verd del Mercat Municipal. El nou espai d’aportació de residus especials quotidians substitueix la minideixalleria que hi havia en aquest equipament.

Al Punt Verd, la ciutadania hi podrà portar diversos tipus de residus especials que es generen habitualment a casa i que no es poden dipositar als contenidors que hi ha al carrer: aerosols, cables, càpsules de cafè, cartutxos de tinta d’impressores domèstiques, cosmètics, ferralla i metalls de petit format, oli vegetal i piles. També hi haurà un espai per a la reutilització.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha assenyalat que la voluntat és facilitar que la ciutadania llenci els residus allà on toca: «És important insistir en la necessitat de cuidar el nostre món. I amb aquest petit gest dels veïns i veïnes que passen pel mercat millorarà el nostre entorn«.

Per facilitar-los tant l’emmagatzematge d’aquests residus a casa com el seu transport fins al Mercat, properament l’Ajuntament proporcionarà 1.500 bosses de ràfia als i les paradistes del Mercat perquè les puguin lliurar a la seva clientela. Aquest element, que també es lliurarà a les persones usuàries de les deixalleries mòbils, se suma a la resta de recipients que el Consistori ha anat repartint a la ciutadania per fomentar la correcta gestió dels residus: el cubell de l’orgànica; la bossa amb triple compartiment per recollir les fraccions del paper-cartró, els envasos i el vidre; i els clakis per emmagatzemar l’oli de cuina usat.

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano Muñoz, ha assenyalat que aquesta iniciativa té una doble funció: «Hem de pensar que tres de cada quatre tones de residus que es llencen al contenidor gris no hi han d’anar. Per això cal facilitar i educar. Aquest és l’objectiu«.

El regidor de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, ha posat de relleu que amb aquest punt es millora el servei que ofereix el Mercat: “És un pas més en el procés de dignificació i millora del Mercat Municipal, amb la voluntat de tenir un dels millors mercats de Catalunya«.

Aquesta presentació ha tingut lloc en el marc de la COLOR Week, que durant aquests dies proposa un seguit d’activitats per descobrir i posar en valor la diversitat i riquesa de Rubí.

 

Nou Punt Verd

La “minideixalleria” del Mercat, en funcionament des del 2002, s’ha transformat modificant-ne el tipus de residus admesos i s’ha canviat d’ubicació per fer més visible el nou Punt Verd i per donar-li major protagonisme. El nou espai s’ha situat al passadís que separa la zona de Mercat de la zona on hi ha el supermercat Condis.

L’estructura compta amb diferents compartiments, cadascun dels quals està senyalitzat amb el nom i descripció del tipus de residu que s’hi ha de dipositar i amb icones senzilles que afavoreixen l’accessibilitat i la identificació a distància. També s’indica el grau d’impacte ambiental de cadascun d’ells mitjançant un codi alfabètic i de colors (com l’usat per identificar els diferents graus eficiència energètica).

La resta de residus especials o voluminosos no admesos al Punt Verd es poden dur a la deixalleria de Cova Solera ─on es poden obtenir reduccions a la taxa de residus per les aportacions fetes─ o a les diferents parades de la deixalleria mòbil.

Font

Deja una respuesta