En este momento estás viendo El Rubí Brilla assessora les llars rubinenques sobre l’autoconsum fotovoltaic
Fotos il·lustrar pobresa anergètica: algú mirant factura llum, mirant comptador llum, al costat estufa, al sofà amb manta.En necessitem moltes de diferents. No pel dia, si per dilluns

El Rubí Brilla assessora les llars rubinenques sobre l’autoconsum fotovoltaic

El projecte d’eficiència energètica Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí ofereix un servei en línia que vol fomentar l’autoconsum fotovoltaic a les llars rubinenques. Es tracta d’un informe sobre consum fotovoltaic que, de forma gratuïta i molt senzilla, permet que les persones que vulguin instal.lar-se plaques solars a casa seva, puguin triar la millor opció possible en funció de les seves necessitats.

Segons ha explicat el tècnic del Rubí Brilla, Joan De Mas, al 2019 es van tirar endavant tota una sèrie de canvis normatius amb l’objectiu d’incentivar l’autoconsum fotovoltaic. De fet, ha pujat el número de llars que s’han instal.lat plaques en el cas de la nostra ciutat: al 2019, en van ser 20; al 2020, 50 i en el que portem d’aquest 2021, 31, que,a més a més,  ja s’estan beneficiant de les bonificacions en l’IBI aprovades en les ordenances fiscals. El que fa el Rubí Brilla és fer aquest estudi o diagnosi amb les dades de l’actual consum dels futurs clients que autoritzen a accedir a aquestes dades i es fa l’informe

Òbviament no es consumeix el mateix a l’hivern que a l’estiu o durant el dia o la nit. S’ha fer una mitjana del consum d’una unitat familiar per tal de compensar el que es produeix amb el que es consumeix.

Aquesta compensació es fa a través de la factura. I sempre s’ha de buscar l’equilibri entre el que es consumeix i el que es compensa. El tècnic del Rubí Brilla ha posat alguns exemples: per una casa unifamiliar típica la recomanació seria instal.lar-se entre 4 i 8 panells. El cost seria entre uns 2.000 i 5.000 euros incloent la instal.lació de tot el sistema i el seu posterior manteniment. El període d’amortització podria arribar als 10 anys. Cal recordar que en el cas de comunitats de veïns i pisos també es pot fer de forma compartida. Poden viure o no a la mateixa escala i es fa una inversió conjunta i els beneficis es comparteixen.

Tota la informació d’aquest servei,  es pot trobar al web de l’Ajuntament, www.ajrubi.cat, dins de l’apartat del Rubí Brilla, a “Produeix la teva pròpia energia fotovoltaica” on hi ha també el formulari per iniciar l’informe. També es pot contactar amb el servei del Rubí Brilla a través del correu electrònic rubi_brilla@ajrubi.cat .

Font

Deja una respuesta