En este momento estás viendo L’alumnat de La Serreta farà tallers de sensibilització en matèria d’asil i refugi

L’alumnat de La Serreta farà tallers de sensibilització en matèria d’asil i refugi

Els i les alumnes de 4t d’ESO i el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social de La Serreta es formaran en matèria d’asil i refugi a través de 8 tallers que s’emmarquen en el conveni vigent entre l’Ajuntament de Rubí i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), a partir del qual es vehicula el Punt d’Informació i Orientació (PIO) de la ciutat.  El text també articula accions de sensibilització en matèria d’asil i refugi mitjançant el mapa interactiu Camins de refugi. Enguany, aquestes accions es concreten en tallers de sensibilització dirigits a persones joves de l’Institut La Serreta. En total, s’han previst 8 tallers; 6 dels quals es faran amb l’alumnat de 4t ESO (14, 15 i 16 d’abril) i els altres 2 amb l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Integració Social (13 i 20 d’abril). «És molt important tenir noves generacions informades i amb opinió crítica, que coneguin les diferents realitats d’un món que és tan gran i tan petit alhora i que, de vegades, forma part de la vida de companys i companyes. Aquestes xerrades ajuden a crear coneixement, sensibilització i fomentar relacions més col·laboratives, amb la base dels Drets Humans«, diu el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

Els tallers són un complement en el procés d’aprenentatge de l’alumnat de 4t d’ESO d’aquest centre educatiu en el marc del Projecte Aprenentatge i Servei (APS). A més, les escoles tenen a la seva disposició les activitats d’Educació en Drets humans i per la Pau que s’ofereixen des de la Guia d’activitats i serveis educatius. L’objectiu d’aquesta guia és facilitar recursos pedagògics per tal d’afavorir el desenvolupament de competències de l’alumnat per a la promoció i defensa dels drets humans i la cultura de pau en una dimensió global i local, mitjançant metodologies participatives i socioafectives. Durant aquest curs escolar, les escoles de Rubí han demanat 238 activitats relacionades amb els drets humans i la cultura de pau, de les quals 134 ja s’han realitzat.

L’oferta d’activitats va dirigida a tots els cicles, tant educació infantil, primària, secundària i secundaria post-obligatòria i inclou temes com la ciutadania i drets humans, la interculturalitat, la perspectiva de gènere, la cultura de pau, les refugiades i la població migrant i la sostenibilitat econòmica i social.

Font

Deja una respuesta