Entra en vigor la nova ordenança de les plaques solars

Entra en vigor la nova ordenança de les plaques solars

Rubí ja disposa d’una nova ordenança per regular l’autoconsum d’energia a casa a través de plaques fotovoltaiques. La norma ha superat el període d’al·legacions i d’aquí 15 dies quedarà aprovada de manera definitiva. El text simplifica la tramitació necessària i recull els beneficis fiscals que s’ofereixen a Rubí per als veïns que optin per aquestes instal·lacions.

Actualment, Rubí compta amb tres bonificacions fiscals per a la instal·lació de plaques solars: un 50% de l’IBI (sempre que l’energia generada comporti un mínim del 30% del total consumit), un 95% de l’Impost de construccions, instal·lacions i obres (sempre que l’edifici en qüestió tingui més de 10 anys), i el 50% de l’Impost d’Activitats Econòmiques (quan l’energia generada comporta un mínim del 5% del total).

Aquests avantatges ja eren vigents abans de l’aprovació de la nova ordenança, però el text permetrà simplificar el procediment, i dotarà l’Ajuntament d’un marc normatiu clar sobre aquesta qüestió.

Abans de posar la instal·lació d’autoconsum, caldrà comunicar-ho al consistori per iniciar tot el procediment a través de la seu electrònica del web municipal.

Font

Deja una respuesta

Cerrar menú