En este momento estás viendo Una desena de rubinenques es formen en l’àmbit de l’horticultura i la jardineria als horts municipals de Cova Solera

Una desena de rubinenques es formen en l’àmbit de l’horticultura i la jardineria als horts municipals de Cova Solera

Aquest dijous ha finalitzat el Curs d’introducció a la jardineria i l’horticultura que ha organitzat l’Ajuntament i que s’ha impartit als horts municipals de Cova Solera. La formació s’ha adreçat a una desena de dones en situació d’atur amb l’objectiu de fomentar la seva capacitació professional i la seva inclusió social.

Aquest mateix dijous, els regidors de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo; de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz; i de Ciutadania, Pau Navarro Cano, han lliurat els certificats d’assistència i aprofitament a les deu dones que han participat al curs.

Aquest document els permetrà acreditar la formació realitzada als seus respectius currículums i serà una bona carta de presentació a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria i de l’horticultura.

Segons Yolanda Ferrer Polo, «el curs es va plantejar amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de dones en situació d’atur de llarga durada en un sector que està molt masculinitzat. Havíem detectat que és un àmbit on hi ha opcions d’inserció laboral, amb freqüència de plans d’ocupació i que limitava la participació de les dones. Amb aquest curs, hem obert la possibilitat a una desena de dones a poder optar a properes convocatòries«. Per la seva banda, Andrés Medrano Muñoz ha explicat que «amb aquest curs, els horts municipals tornen a demostrar el seu valor com a eina de transformació personal i social. És una aposta consolidada amb les futures formacions ja programades per a joves i persones aturades de llarga durada«. Per últim, Pau Navarro Cano ha assegurat que «la transversalitat d’aquesta actuació, que combina diferents competències municipals, és la forma d’apoderar la ciutadania i d’oferir oportunitats de futur independentment de l’origen«.

 

Curs centrat en l’horticultura

Al llarg de les deu sessions de què ha constat aquesta oferta formativa, eminentment pràctica, s’han treballat les següents temàtiques: utilització de maquinària agrícola (desbrossadores i motocultors), realització de treballs de poda manual d’arbres fruiters, planters ecològics i plantes aromàtiques, així com tasques de sembra directa i de plantació.

Aquesta acció s’ha dut a terme sota la coordinació i el treball en xarxa de diferents serveis municipals ─el Servei de Sostenibilitat i Medi, els Serveis Socials i el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes─. El curs l’ha impartit la Cooperativa L’Ortiga, SCCL, empresa contractada per la gestió dels horts municipals de Cova Solera.

Font

Deja una respuesta