En este momento estás viendo L’Ajuntament lliurarà 1.500 bosses de ràfia a la ciutadania per facilitar l’aportació de residus al Punt Verd del Mercat

L’Ajuntament lliurarà 1.500 bosses de ràfia a la ciutadania per facilitar l’aportació de residus al Punt Verd del Mercat

Aquest divendres i dissabte, l’Ajuntament proporcionarà 1.300 bosses de ràfia als rubinencs i les rubinenques que accedeixin al Mercat perquè puguin fer ús del Punt Verd d’una forma més còmoda i en lliurarà 200 més els propers dies a les persones usuàries de la deixalleria mòbil. El nou espai d’aportació de residus especials quotidians del Mercat, que substitueix la minideixalleria que hi havia anteriorment en aquest equipament, es va posar en marxa a finals de març.

Al Punt Verd, la ciutadania hi pot portar diversos tipus de residus especials que es generen habitualment a casa i que no es poden dipositar als contenidors que hi ha al carrer: aerosols, cables, càpsules de cafè, cartutxos de tinta d’impressores domèstiques, cosmètics, ferralla i metalls de petit format, oli vegetal i piles. També hi ha un espai per a la reutilització.

Per facilitar tant l’emmagatzematge d’aquests residus a casa com el seu transport fins al Mercat, les persones que comprin en aquesta instal·lació aquest divendres i dissabte i les que utilitzin les deixalleries mòbils rebran una bossa de ràfia i material divulgatiu sobre el Punt Verd.

Aquesta bossa se suma a la resta de recipients que el Consistori ha anat repartint a la ciutadania per fomentar la correcta gestió dels residus: el cubell de l’orgànica; la bossa amb triple compartiment per recollir les fraccions del paper-cartró, els envasos i el vidre; i els clakis per emmagatzemar l’oli de cuina usat.

 

Punt Verd del Mercat

El Punt Verd està situat al passadís que separa la zona de parades de la zona on hi ha el supermercat Condis.

L’estructura compta amb diferents compartiments, cadascun dels quals està senyalitzat amb el nom i descripció del tipus de residu que s’hi ha de dipositar i amb icones senzilles que afavoreixen l’accessibilitat i la identificació a distància. També s’indica el grau d’impacte ambiental de cadascun d’ells mitjançant un codi alfabètic i de colors (com l’usat per identificar els diferents graus eficiència energètica).

Des que es va posar en marxa el nou Punt Verd, s’han recollit, entre d’altres, 130 kg de càpsules de cafè, 60 kg de piles i 151 litres d’oli pel projecte Rubiclak ─tot i que l’oli que es recull al Mercat no cal aportar-lo en recipients clakis, la seva destinació és igualment el projecte d’APDIR─.

La resta de residus especials o voluminosos no admesos al Punt Verd es poden dur a la deixalleria de Cova Solera ─on es poden obtenir reduccions a la taxa de residus per les aportacions fetes─ o a les diferents parades de la deixalleria mòbil.

Deja una respuesta