En este momento estás viendo Rubí acollirà al juny una Mostra de Cinema d’Amèrica Central

Rubí acollirà al juny una Mostra de Cinema d’Amèrica Central

La 1a Mostra de Cinema d’Amèrica Central de Rubí tindrà lloc els dies 11 i 12 de juny. Es tracta d’una proposta promoguda per les entitats solidàries Huacal i 1punt5 i que permetrà conèixer les propostes de creadores de països com El Salvador, Guatemala o Hondures.

La jornada inaugural, en la qual ja es passaran alguns audiovisuals, tindrà lloc el divendres 11 de juny al CRAC. La mostra continuarà l’endemà a la Sala Neus Català amb la resta del cartell i la revelació del premi del públic. Recordem que aquesta és una de les activitats finançades en part pel concurs ‘Fem-ho en comú’ que impulsa la secció local d’En Comú Podem (vegeu notícia).

La mostra estarà enfocada especialment en les dones cineastes i en el format documental, que permetrà conèixer com és el dia a dia de la vida a l’Amèrica Central i quines són les inquietuds de les seves creadores.

Cristina Estrada, col·laboradora de les entitats que organitzen la mostra, explica que els audiovisuals seleccionats tracten qüestions com els drets de les dones o els conflictes laborals:

Segons expliquen des de Huacal, en els últims anys ha sorgit «un cinema liderat per dones activistes, crítiques i compromeses, directores centreamericanes amb una clara voluntat de portar al públic pel·lícules i documentals que mostrin temàtiques socials des de la seva veu i la seva mirada; un cinema excel·lent, compromès, notori, ric en matisos, actual i, sobretot, suggestiu i seductor».

És previst que, en els pròxims dies, Huacal i 1punt5 donin a conèixer el programa complet de la 1a Mostra de Cinema d’Amèrica Central a Rubí.

Font

Deja una respuesta